Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.10. 09:40

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Sérülésének súlyosságáról egyelőre nincs információ.
Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint leesett egy fiatal nő a budai rakpartról hétfőn hajnalban Budapesten, az I. kerületi Szilágyi Dezső tér magasságában. A nő kimentéséhez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik létrán ereszkedtek le a sérülthöz, majd egy speciális hordágyra fektették és felemelték a felszínre, ahol már a mentők várták.
A videót a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának fotóriportere, Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készítette.
Szerző

Konyhakéssel "kopogtatott be" pénzért idős asszonyokhoz egy tizenéves Siófokon

Publikálás dátuma
2018.12.10. 09:27
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A fiatalkorú fiú úgy gondolta, hogy az öregektől könnyen szerezhet pénzt.
Felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy fiatalkorú ellen, aki két idős embert rabolt ki Siófok környékén. Tavaly decemberben a vádlottnak nem volt pénze, így magához vett egy konyhakést, majd arcát eltakarva bekopogtatott egy idős asszonyhoz, s a kését nekiszegezve pénzt követelt tőle – a megrémült idős nő átadott neki 1500 forintot. A fiatalkorú rájött, az öregektől könnyen pénzt szerezhet, ezért kiválasztott egy másik idős asszonyt: bement a házába, s éppen akkor nyitott be az egyik szobába, amikor a 77 éves nő a pénzét rendezgette. A sértett ugyan megpróbált elmenekülni, de a vádlott elkapta, kicsavarta a pénztárcát a kezéből, majd távozott a hétezer forintos zsákmánnyal. A fiatalkorú ezek után Siófokon kezdett el dolgozni, ám az idén áprilisban a közös szállásukon elvette az egyik, éppen alvó munkatársa mobilját és pénzét, majd betört egy holland család nyaralójába, ahonnét 224 ezer forintnyi hifi berendezést, fúrógépet és szerszámokat vitt magával. Az ügyészség a jelenleg javítóintézetben fogva tartott vádlottal szemben kétrendbeli minősített rablás, kifosztás és lopás miatt fiatalkorúak börtönére tett indítványt a vádiratban.
Szerző
Témák
rablás Siófok

Autók ütköztek, két ember meghalt Veszprém határában

Publikálás dátuma
2018.12.09. 16:04
Ripityára tört autóroncsok maradtak a két halálos áldozatot követelő veszprémi baleset után
Fotó: police.hu
A 8-as főúton történt a tragikus kimenetelű baleset, az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Két ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek, amikor személyautók ütköztek össze vasárnap kora délután Veszprém külterületén. A tragikus baleset a 8-as főút 47. kilométerszelvényében történt, az útszakaszt a műszaki mentés és helyszínelés idejére lezárták a rendőrök.
Az autóforgalmat a hatósági vizsgálat idejére Litér felé terelik, érdemes óvatosan közlekedni az érintett útvonalon.
Szerző
Frissítve: 2018.12.09. 17:41