Pénzt akart a két férfi - Fizetés helyett fogta a puskát, és lelőtte őket

Publikálás dátuma
2018.12.11. 12:28
Képünk illusztráció
Fotó: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP
Anyagi vitát rendezni érkeztek Kemecsére a férfiak, akiknek forint helyett ólom lett a jussa.
Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 38 éves nyíregyházi lakos ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya - írja a police.hu.
A nyomozás adatai szerint a két sértett - egy 45 éves taktakenézi és egy 40 éves tiszavasvári férfi - hétfő este érkezett a gyanúsított külterületi házához. Egy korábbi anyagi vita miatt érkeztek. Egyenesen az udvarra mentek.
Pénzt követeltek a férfitől, aki ekkor rájuk fogta a sörétes vadászpuskáját, és távozásra szólította fel őket. De nem mentek - a gyanúsított pedig meghúzta a ravaszt.

A lövések következtében a 45 éves és a 40 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedtek.
A rendőrök a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a helyszínen elfogták és előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták. Az ingatlan udvarán az elkövetéshez használt, engedéllyel tartott fegyvert megtalálták és lefoglalták. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.
Szerző

Sorra fosztották ki a dohányboltokat a szürke fóliák árnyában, fegyház lesz a történetük vége

Publikálás dátuma
2018.12.11. 11:53
Képünk illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Lopott rendszámú autóval jártak betörni a bűnszövetség tagjai, összehegesztett szögeket szórtak maguk mögött menekülés közben. 30 millió forintnyi dohányt vittek el, nem egészen egy év alatt.
Öt és hét év közötti fegyházbüntetésre ítélte a bíróság első fokon egy dohánybolti betöréssorozat elkövetőit a fővárosi főügyész tájékoztatása szerint. Ibolya Tibor közleményéből kiderül, 2014 szeptembere és 2015 februárja között Budapesten és Pest megyei településeken
több mint harminc betöréses lopást követett el a négy férfi, akik többnyire dohányboltokat fosztottak ki.

A széfet, készpénzt, dohányárut vittek el, összesen több mint 45 millió forint kárt okoztak. Ebből csaknem 30 millió forint értékű volt a dohányáru, amelyet egy ötödik vádlottnak mint orgazdának adtak el, általában a kereskedelmi ár feléért.
A vádlottak 2014 őszén állapodtak meg abban, hogy betörésekkel szereznek pénzt és egyéb értékeket. Vettek egy autót is tervük végrehajtásához, amelyre különböző lopott rendszámokat szereltek fel, azzal mentek a helyszínekre.
Az autót egy gyömrői tanyán tárolták, ahol a betörések előtt találkoztak. Itt egy lakókocsiban átöltöztek terepszínű vagy sötét ruhába, csuklyát és maszkot, valamint kesztyűt húztak, majd szerszámokat vettek magukhoz. Összehegesztett szögek is voltak náluk, előfordult, hogy ezeket a bűncselekmény helyszínén szórták szét, hogy az üldözésüket megnehezítsék.
A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a négy férfi ellen több rendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, ötödik társukat orgazdasággal vádolták. A bíróság a négy vádlottat 5 és 7 év közötti fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal kizárta őket a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Orgazdasággal vádolt társuk 2 év letöltendő börtönbüntetést kapott.
Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Vonat gázolt halálra egy embert Dunakeszin

Publikálás dátuma
2018.12.10. 20:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A menetidő 15-30 perccel meghosszabbodhat a váci vonalon.
Halálra gázolt egy embert a vonat hétfő este a Dunakeszi-Alsó vasútállomáson – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesetben az elgázolt ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A Mávinform tájékoztatása szerint a helyszínelés ideje alatt Rákospalota–Újpest és Dunakeszi között csak az egyik vágányon, váltakozó irányban közlekednek a vonatok. A menetidő 15-30 perccel meghosszabbodhat a váci vonalon. 
Szerző