Előfizetés

Autósok figyelem: nagy torlódás lehet az M7-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.12. 11:03
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy tehergépjármű műszaki mentése zajlik a főváros felé vezető oldalon.
Az M7-es autópálya 62-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár térségében, a főváros felé vezető oldalon szerda délelőtt, 10 órától egy tehergépjármű műszaki mentésének idejére az autópálya belső forgalmi sávját lezárták – írja a police.hu. A tájékoztatás szerint időszakosan teljes útlezárásra is számítani lehet. A rendőrség szerda reggel arról számolt be, hogy háromnegyed 7 körül az M7-es 64-es kilométerszelvényében több gépjármű is összeütközött. A rendőrök később feloldották a forgalomkorlátozást.

Több mint száz védett madarat találtak egy szerb férfi autójában (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.12. 10:34

Fotó: NAV
Az állatok a pótkeréktartó helyére voltak öt ketrecben bezsúfolva.
Több mint száz élő madarat találtak a pénzügyőrök Röszkén, egy személyautóban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán. A pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek, a jármű sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával. A NAV munkatársai kockázatelemzés alapján az autó és a csomagok tételes ellenőrzése mellett döntöttek. A csomagtartó vizsgálatakor, a pótkeréktároló helyén öt ketrecben összesen 102 élő madarat – feketearcú szövőmadarat, Helena-pintyet, mozambiki csicsőrkét, szenegáli fényseregélyt, lángszínű szövőmadarat és narancsarcú asztrildot – találtak. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársának előzetes szakvéleménye alapján a madarak védettek, szállításukhoz CITES import engedély szükséges. A sofőr nem tudott engedélyt bemutatni a madarakra vonatkozóan, ezért a pénzügyőrök a 2,5 millió forint eszmei értékű madárszállítmányt átadták a rendőröknek, a férfi ellen természetkárosítás miatt tettek feljelentést.

Halálos baleset – Elütöttek egy nőt Cinkotán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.11. 20:54
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Szabadföldi utat a Cinkotakert utca és a Rózsalevél utca között lezárták.
Elgázolt egy autó egy gyalogost Budapest XVI. kerületében, a Szabadföldi úton. A balesetben a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A rendőrség a helyszínelés idejére a Szabadföldi utat a Cinkotakert utca és a Rózsalevél utca között lezárta.