Rothadó bőrhalmok bűzlöttek Pápa és Sárvár határában

Publikálás dátuma
2018.12.14. 15:30
Veszélyes hulladék: rothadó állati bőrök Pápán
Fotó: police.hu
Vágóhídról hordták szét az állati hulladékot, a hatfős banda több település mellett is bőröket dobálhatott szét.
Méretes bőrhalom bűzlött még júniusban egy pápai utca végében, a hulladékra egy helyi lakó hívta fel a hatóságok figyelmét. A nyomozók eljárást indítottak, így kiderült, hogy hasonló halmokat raktak Nyárád és Mihályháza, valamint Sárvár és Szakony közelében is – a rothadó bőr pedig veszélyes hulladéknak minősül.

A rendőrök azonosították a bőrös bandát: a hattagú társaság a gyanú szerint egy vágóhíd tulajdonostól kapta a lefejtett bőröket, és közel 20 köbméternyi rothadó szerves hulladékot szórtak szét –ráadásul egy forgalomból kivont, külföldi rendszámmal felturbózott autóval szállították a szennyező anyagokat. Az ügyben valamennyi gyanúsítottat – így a vágóhíd tulajdonosát is – veszélyes hulladék lerakásával elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, két fő ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is eljárás indult. A társaságból egy főt letartóztattak, a többiek szabadlábon várhatják meg a nyomozás végét és az esetleges vádemelést, derül ki a police.hu közleményéből.

A rendőrök azonosították a bőrös bandát: a hattagú társaság a gyanú szerint egy vágóhíd tulajdonostól kapta a lefejtett bőröket, és közel 20 köbméternyi rothadó szerves hulladékot szórtak szét –ráadásul egy forgalomból kivont, külföldi rendszámmal felturbózott autóval szállították a szennyező anyagokat. Az ügyben valamennyi gyanúsítottat – így a vágóhíd tulajdonosát is – veszélyes hulladék lerakásával elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, két fő ellen pedig , egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is eljárás indult. A társaságból egy főt letartóztattak, a többiek szabadlábon várhatják meg a nyomozás végét és az esetleges vádemelést, derül ki a police.hu közleményéből.

Szerző

Gépfegyveres álkommandósok vittek el milliókat Törökbálinton (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.14. 12:51
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Maszkos, gépfegyveres ismeretlenek állítottak meg egy kamiont, majd több millió forintot vettek el a sofőrtől. A rendőrség keresi a tetteseket.
A Pest megyei nyomozók az állampolgárok segítségét kérik egy csoportosan, fegyveresen elkövetett rablással összefüggésben – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint az elkövetők még június 11-én délután, egy Törökbálinton lévő telephelyen hivatalos eljárást színlelve megállítottak egy járműszerelvényt, majd annak vezetőjét több millió forint értékű készpénz átadására kényszerítették. A bűncselekményt elkövető három személyről egy felvétel is rendelkezésre áll:
A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a felvételen látható személyeket vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.
Szerző
Frissítve: 2018.12.14. 14:10

Gázolt a vonat Kelenföld és Budaörs között

Publikálás dátuma
2018.12.14. 12:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínelés már befejeződött, a menetrendszerű közlekedés kora délutánra állhat helyre.
Elgázolt egy embert a Bécsbe tartó Hortobágy Intercity egy fény- és félsorompóval biztosított útátjáróban pénteken, röviddel 9 óra után – közölte a Mávinform. A közlemény szerint a sorompó jól működött, a vonaton utazók közül nem sérült meg senki. A hatósági helyszínelés idejére a két állomás között mindkét vágányt lezárták.   A helyszínelés már befejeződött, így újra korlátozás nélkül járhatnak a vonatok mindkét vágányon. Várhatóan kora délutánra állhat helyre a menetrendszerű közlekedés.
Szerző
Témák
gázolás baleset