Pályahiba miatt állnak a 4-6-os villamosok

Publikálás dátuma
2018.12.18. 09:04
Illusztráció
Fotó: Népszava
Már több mint egy órája pótlóbuszok járnak az Oktogon és Széll Kálmán tér között.
Közelebbről nem részletezett pályahiba bénítja a 4-6-os villamosjáratok mozgását: a BKK először egy órája jelentette Facebook-oldalán a meghibásodást, mint írják, a villamosforgalmat ideiglenesen buszok helyettesítik. 
A közlekedési társaság hideget-meleget kap a hozzászólóktól, valaki azt kifogásolja, hogy a Futár nem jelezte a kimaradást, más arra panaszkodott, hogy csak nyolc perc után futott be az első pótlóbusz.
Szerző

Kolléganőjével balesetezett az éjszaka Gulyás Gergely

Publikálás dátuma
2018.12.18. 08:53
Fotó: Molnár Ádám
A Miniszterelnökséget vezető minisztert szállító autó az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán ütközött egy taxival, a politikus nem sérült meg.
"A balesetben érintett egyik autóban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter utazott a kolléganőjével" - írja a hvg.hu a Miniszterelnökség közleményére hivatkozva. A minisztert és munkatársát szállító Skoda Superb az Andrássy úton haladva ütközött egy Nagymező utcából kihajtó taxival, a gépjárművet a Miniszterelnökség hivatásos sofőrje vezette. Az ütközésben a kontrollvizsgálat alapján a miniszter gépjárművezetője, munkatársa és a taxi sofőrje 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, Gulyás Gergely sértetlen maradt. Valamennyien saját lábukon szálltak ki a kocsiból.  A Miniszterelnökség hozzáteszi, hogy  Gulyás Gergely egy kolléganővel utazott, amikor a baleset történt, a police.hu közleménye alapján pedig az is kiderül, hogy az ütközés éjszaka háromnegyed egykor történt.   Gulyás Gergely azt követően hagyta el a baleset helyszínét, hogy a könnyebb sérülést szenvedett személyeket kórházi kivizsgálásra mentővel elszállították. A kórházból már mindenkit hazaengedtek. A rendőrség szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. A police.hu-n éjjel fél 2-kor megjelent közlemény szerint a baleset 0 óra 45 perckor történt.
Szerző
Frissítve: 2018.12.18. 09:47

A nap, amikor képviselőket bántalmaztak a tévészékházban

Publikálás dátuma
2018.12.18. 08:38

Fotó: Szél Bernadett Facebook oldala
A rendőröknek sem engedelmeskedő szekuritisek lökdöstek politikusokat hétfőn az MTVA épületében. A székház előtt több ezres tömeg tüntetett, hogy aztán meglátogassák a kormánymédia lapjait.
 Elképesztő jelenetek zajlottak hétfőn, a Papp Dániel vezette MTVA Kunigundai székházában: hivatalos személyek – parlamenti képviselők – ellen követtek nyílt erőszakot a médiaközpont fegyveres őrei. A konfliktust vasárnap éjjel több órás állóháború előzte meg, melynek során az ellenzéki képviselők sikertelenül próbáltak egyeztetni a közmédia szerkesztőivel, vagy beolvasni ötpontos petíciójukat – felelős beosztású munkatárs helyett mindenhol a székház őrségével kerültek szembe. A biztonságiak Hadházy Ákos lépcsőmászó akciója után megelégelték a politikusok jelenlétét, és szó szerint kirángatták Hadházyt és Szél Bernadettet a központ területéről. Nem csak ők jártak így – a hétfői nap folyamán az őrök az MTVA folyosóján bántalmazták Varju Lászlót és Vadai Ágnest, a DK képviselőit is, akik szintén megpróbáltak bejutni az központ műsorgyártásért felelős részlegeire. 

Délelőtt kizárták, délután behívták a rendőröket

Az őrök – akik a jelek szerint a belügy utasításait követhették – ellenszegültek a rendőri intézkedésnek is: Hadházy kilökdösése után hiába próbáltak békásmegyeri rendőrök bejutni az MTVA-ba, a biztonsági szolgálat őket sem engedte be. 
A képviselők feljelentést tettek az őket érő erőszak miatt, de a hatósághoz fordult – a rendőri fellépést ezek szerint önkényesen kezelő – MTVA, és szintén feljelentést tett az ellenzéki politikusok ellen. Papp Dániel vezérigazgató emellett birtokvédelmi eljárást is indíttatott, aminek vége az lett, hogy a székházba hétfőn délután beengedett rendőrök már az ellenzéki politikusokat kérték távozásra.

Szintet lépett az erőszak

Este újabb tüntetés zajlott a Kunigunda utcai épület előtt, ezúttal már könnygázfelhők nélkül, csak kisebb lökdösődés történt a rendőrök és tiltakozók között: az MSZP és a Momentum szervezésében zajló rendezvényen több ezer ember tiltakozott a rabszolgatörvény és a képviselők bántalmazása miatt. Hadházy Ákos az MTVA épületénél, beszéde kezdetén színpadra szólította a többi képviselőt, és közösen elénekelték a Himnuszt. Emlékeztetett, hogy egy hete három és fél percet kapott a köztévében, 20 másodpercben a nyilatkozata, majd ő és édesanyja gyalázása következett. Tóth Bertalan közölte: az ellenzéki képviselők abban állapodtak meg, hogy nem állnak meg. Ennek az egységnek nem csak ma, nem csak jövő héten, hanem jövőre is ki kell tartania – tette hozzá, és kiemelte: nem kérnek abból, hogy biztonsági őrök teperik le az országgyűlési képviselőket. „Mi, ellenzéki képviselők megtesszük azt, amit meg kell, tegyétek meg ti is!” – zárta beszédét. És a tömeg felelt: megtesszük. Szél Bernadett közölte: ott tartunk, hogy országgyűlési képviselőket mentővel visznek el, húznak a földön, ütnek-vernek. „Szintet lépett az erőszak rendszere” – szögezte le, és kiemelte: nem ők azok, akik bármit is tönkre tesznek, nem normális dolog, hogy kirúgják őket, amikor a munkájukat akarják végezni. Szél felolvasta az ötpontos követelést, valamint megköszönte a tüntetőknek, hogy vasárnap éjszakába nyúlóan várakoztak a hidegben. Az eseményen részt vett a Magyar Szakszervezeti Szövetség képviselete is, alelnökük pedig sztrájkra szólított fel, ha Áder János aláírja a túlóratörvényt.  

Benéztek a Riposthoz is

 A demonstráló tömeg ezután két részre szakadt: néhány százan a tévészékház előtt maradtak, míg egy nagyobb csoport végig látogatta a kormánymédia – a Ripost, a Mediaworks és a Figyelő – közeli irodáit. A székháztúrát tartó csapat később aztán erősen megfogyatkozva visszatért a Kunigunda utcába, hétfő éjjel itt is ért véget a demonstráció.  
Szerző
Frissítve: 2018.12.18. 09:42