Előfizetés

Miniszteri biztost ültetett a Szerencsejáték Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2018.12.18. 12:04

A vezérigazgatói szék mellett számtalan ingatlanos feladatot is Czepek Gáborra bízott a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.
Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Czepek Gábort nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. élére. Braun Márton, a távozó vezérigazgató 2015 nyarától állt a Szerencsejáték Zrt. élén. A közlemény szerint
Czepek Gábor a vezérigazgatói feladatai ellátása mellett a jövőben miniszteri biztosként segíti Bártfai-Mager Andrea munkáját.

Az egyes kiemelt jelentőségű állami vagyongazdálkodási feladatok ellátására kinevezett miniszteri biztos feladata lesz
  • kézben tartani a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtésének biztosításáról szóló törvény feladatait;
  • részt venni a magyar állam tulajdonában lévő ingatlanvagyon felmérésében, valamint az ezek hasznosítására vonatkozó koncepció kidolgozásában;
  • ellátni az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény koordinációs feladatait; illetve
  • a miniszter által meghatározott egyedi ügyek kezelése.
Czepek Gábor korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkári tisztségét töltötte be. Kinevezését megelőzően állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkárként tevékenykedett. Korábban a GYSEV Zrt. alelnöki és a Rába Nyrt. felügyelőbizottságának elnöki tisztségét is ellátta.

Még a Belügyminisztérium sem tudja, Pintér Sándor kit és miért enged be az országba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.18. 11:58

Fotó: Vajda József
A belügyminiszter nyom nélkül adhat valakinek külön engedélyt a határátlépésre. Ha Nikola Gruevszki így érkezett, útjáról soha semmi nem derül ki kormányzati akarat nélkül.
Már több mint egy hónapja él Magyarországon menekültként a hazájában jogerősen elítélt volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki. Néha a belvárosban bukkan fel, legutóbb pedig egy rózsadombi étteremben látták, ahonnan sofőr vezette autóban lépett meg az újságírók kérdései elől.
Amit az ebédjét fogyasztó menekülttől hiába kérdeztek a 24.hu munkatársai, az az, hogy igazuk van-e a német híroldalaknak abban, hogy a magyar kormány segítette Gruevszki szökését Macedóniából? Ezen túl, még az is megválaszolatlan kérdés maradt, hogy egyáltalán hogyan léphette át Gruevszki legálisan a szerb-magyar határt? Ezzel kapcsolatban közérdekű adatigényléssel fordult a Belügyminisztériumhoz a portál. A következő választ kapták:
a Belügyminisztériumnak nincs információja arról, hogy kiknek és milyen indokkal engedélyezi a belügyminiszter, hogy külön engedéllyel átlépjék az országhatárt.

Ami azt jelenti, nincs nyoma annak, hogy Pintér Sándor kiket és miért enged be az országba, így ha valakinek jó politikai kapcsolatai vannak és el akarja titkolni, hogy Magyarországra jönne, nyugodtan fordulhat a belügyminiszterhez. Ha a kormány úgy akarja, sohasem fog kiderülni semmi az útjáról: a belügyminiszter ezek szerint nyom nélkül engedélyezheti valakinek a határátlépést.

Ürülékkel kenték be a KDNP XII. kerületi irodájának ablakát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.18. 11:24

Fotó: Google Street View
Valaki fekáliát kent szét a pártiroda kirakatán. Korábban kidekorálták a Fidesz fővárosi irodáját is, szegedi kirendeltségük ablakán pedig korábban tégla repült be.
Olvasói fotókat kapott kedd délelőtt a 444.hu: a képek tanúsága szerint valaki ürülékkel mázolta be a KDNP Kékgolyó utcai irodájának kirakatát, és sejthetően nem baleset történt. A portált értesítő olvasó valamivel fél 11 előtt szembesült a látvánnyal. 
Az utóbbi napokban több hasonló eset is történt, egyre többen fejezik ki hasonló módon véleményüket a kormányzati politikáról. Lapunk írta meg, hogy az Európai Baloldal Táncsics alapszervezete feliratokkal – és a kormányellenes tüntetők öt pontjával – dekorálta ki a Fidesz Klauzál téri irodájának rácsait. 
A Fidesz szegedi irodájának üvegajtaját korábban féltéglával betörték, festékkel locsolták le ismeretlenek, Debrecenben pedig tüntetők zúdítottak hógolyózáport a helyi Fidesz-kirendeltségre.