Egymillió forintra és zárt kapus mérkőzésre büntette az Újpestet az MLSZ

Publikálás dátuma
2018.12.18. 16:49

Fotó: Tóth Gergő
A DVSC-t két szektor bezárására kötelezték, a Paks vezetőedzője pedig egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
Egy zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az Újpest FC-t – olvasható az MLSZ honlapján. Az együttest „mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói részéről obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és nézőtéri rendbontásáért, valamint másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért, amely másodszor fordult elő a bajnokságban” büntették meg. A DVSC–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t egy soron következő hazai bajnoki mérkőzésen két szektor bezárására kötelezte „a szurkolói által elkövetett, másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok skandálása” miatt. Emellett Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A fegyelmi bizottság elnöke előzetes vizsgálatot rendelt el a Diósgyőr–Kisvárda mérkőzésen Vernes Krisztián (Diósgyőr), a MOL Vidi–FTC mérkőzésen Pátkai Máté és Vinícius Paulo (MOL Vidi FC), valamint Leandro de Almeida (FTC) által elkövetett cselekmények miatt.
Szerző
Témák
MLSZ büntetés

Közülük kerülhet ki Mourinho utódja

Publikálás dátuma
2018.12.18. 14:18

Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
Világbajnok hátvéd és egykori Manchester-legenda neve is felröppent a szóba jöhető jelöltek között.
Mirror cikke szerint a francia válogatott egykori világ- és Európa-bajnok játékosa, Laurent Blanc a legesélyesebb jelölt Jose Mourinho posztjára, azaz a Manchester United menedzseri pozíciójára. A szakemberrel kapcsolatban a lap emlékeztet arra, hogy 2001 és 2003 között Blanc a csapat játékosa volt, edzőként pedig a francia válogatottat és a Paris Saint-Germaint vezette.
Ugyanakkor egy másik jelöltet is megemlít a lap: ő pedig nem más, mint Ole Gunnar Solskjaer, aki tizenegy szezonon keresztül volt a Manchester United játékosa, 1999-ben pedig Bajnokok Ligáját nyert az együttessel. A cikk szerint egyébként Blanc-nak van nagyobb esélye a menedzseri posztra a norvég szakemberrel szemben.  
Jose Mourinhot kedden azonnali hatállyal rúgta ki a klub, a csapat megbízott edzővel dolgozik a szezon végéig. 
Szerző

Kirúgták Mourinhót a Manchester Unitedtől

Publikálás dátuma
2018.12.18. 11:28

Azonnali hatállyal vált meg a klub a portugál edzőtől.
Jose Mourinhót a Liverpooltól elszenvedett 3-1-es vereség után menesztették. A klub közleményében nem említik, ki lesz a portugál menedzser utóda, a csapat megbízott edzővel dolgozik a szezon végéig. José Mourinho 2016 nyarán került a United kispadjára, ahonnan 144 meccsen 84 győzelemmel, 32 döntetlennel, 28 vereséggel és három kupával – EFL, FA Kupa és Európa Liga – búcsúzott. 
Szerző
Frissítve: 2018.12.18. 11:35