Nyolc autó és két kamion ütközött, torlódik az M3-as

Publikálás dátuma
2018.12.19. 08:04
Illusztráció/Shutterstock
Nyolc személyautó és két kamion rohant egymásba szerda reggel az M3-as autópálya Miskolc irányába tartó oldalán az 50-es kilométernél, négy ember megsérült.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, a sérült járművek több sávot elfoglalnak az autópályán, ahol a torlódás már most jelentős. Az elsődleges információk szerint négy ember könnyebben megsérült. Az úton rekedt utasokhoz melegedőbuszt küldtek.
Témák
baleset

Alattomosan támadt a gáz - Kórházba került egy érdi család hat tagja

Publikálás dátuma
2018.12.19. 07:16
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szénmonoxid szivárgott egy családi házban, a mérgezés tünetei miatt két gyereket, két időset és két középkorút kellett kórházba vinni.
Hat személyt szállítottak a mentők kórházba egy érdi családi házból szén-monoxid-mérgezés miatt szerda hajnalban. A tűzoltók kimutatták a gáz jelenlétét, a kiérkező mentők pedig a mérgezés gyanúját, ezért
a többgenerációs házból két gyermeket, két idős személyt és két középkorút kellett kórházba vinni.

A szén-monoxid színtelen-szagtalan gáz, ezért alattomosan támad, hívja fel a figyelmet Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-érzékelő berendezések életeket menthetnek. Ezeket általában a gázkazánok, illetve a gázkonvektorok közelében kell elhelyezni.
A mérgezés tünetei a fejfájás, a hányinger, a szédülés, a zavartság, a kábultság.

Vonat gázolt halálra egy férfit Szegeden

Publikálás dátuma
2018.12.18. 20:15
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben, a vasúti forgalom is szünetel.
Elsodort egy gyalogost a Szegedről Budapestre tartó személyvonat kedd este, valamivel 19 óra előtt a Szabadkai úti vasúti átjáróban. A férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben és a vasúti forgalom is szünetel. A Mávinform tájékoztatása szerint az utasokat pótlóbuszok szállítják majd a Szeged és Kiskundorozsma közötti szakaszon.
Szerző