Tordai Bence megpróbál bejutni az MTVA épületébe

Publikálás dátuma
2018.12.19. 14:12

A Párbeszéd országgyűlési képviselője az MTVA Kunigunda utcai székházánál van, megpróbál bejutni az épületbe. Élőben közvetíti a Facebookon.
Szerző
Témák
Tordai Bence MTVA
Frissítve: 2018.12.19. 16:22

Jelentős veszteséget termel a közmédia

Publikálás dátuma
2018.12.19. 14:05

Fotó: Tóth Gergő
Az MTVA szeptemberig 1,3 milliárd forintos veszteséget halmozott fel.
Óriási veszteséget termelt 2018 első három negyedévében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – írja a napi.hu a közmédia eredménykimutatása alapján. A portál szerint szeptemberig 1,3 milliárd forintos veszteséget halmozott fel az MTVA, ennek jelentős része július és szeptember között keletkezett, ugyanis június végéig még csak 130 millió forintos mínusznál tartott a közmédia. Pedig bőven van miből gazdálkodniuk, hiszen az MTVA idei költségvetése 80,7 milliárd forint, ebből 72,3 milliárd a költségvetési bevétel – ennyit ad az állam a közmédiának –, a társaság kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevételei 8,5 milliárd forintra tehetők. Idén szeptemberig 68 milliárd forintot már meg is kapott a közmédia az államtól, 5,6 milliárd forint pedig saját tevékenységből jött össze. Tavaly közel 2 milliárd forintos nyereséggel zárt az MTVA. Mindez azonban nem fedezte a kiadásokat: – 38,5 milliárd forint ment el dologi kiadásokra, – 13 milliárd forint kellett személyi juttatásokra, – egyéb ráfordításokra pedig 19 milliárd forintot költöttek el. A költségvetés jövőre még tovább duzzad, még októberben megszavazta az Országgyűlés kormánypárti többsége a rekord összegű, 92,7 milliárd forintos büdzsét a közmédiának.
Szerző
Témák
MTVA veszteség

Elvitték a fideszes encsi járási hivatalvezetőt - büntetőeljárást kezdeményeztek ellene

Publikálás dátuma
2018.12.19. 14:02

Fotó: Népszava
Nyomozók teperték le és vitték el tegnap Ódor Ferencet, az Encsi Járási Kormányhivatal vezetőjét – értesült a Népszava. Az eseményről az Index is beszámolt.
Lapunknak egy szemtanú arról számolt be, hogy a Terrorelhárító Központ (TEK) munkatársai intézkedtek kedden a volt fideszes megyei közgyűlési elnök, jelenleg járási hivatalvezető ügyében az észak-magyarországi kisvárosban, Encsen. A TEK a Népszava megkeresésére azt írta: hogy a Terrorelhárítási Központ tegnap nem intézkedett Encsen Ódor Ferenc nevű személlyel szemben. Ezt követően azt kérdeztük, hogy egyáltalán folyik-e részükről valamilyen eljárás a járási hivatalvezetőt érintően, erre még nem válaszoltak, amint reagálnak, frissítjük cikkünket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta nekünk: nem tudnak ilyen ügyről.  
Ódor Ferenc mindenesetre nem veszi fel a telefonját, a hivatalában nem tudták kapcsolni, s a helyettesét sem kapcsolták, amikor kerestük.

A Miniszterelnökség délután azt közölte az MTI-vel: Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából. A tájékoztatás szerint 
a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) büntetőeljárást kezdeményezett a hivatalvezetővel szemben.

Az Index kérdésére a KNYF azt válaszolva a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.  A nyomozóügyészség kedden két gyanúsítottat vett őrizetbe, akiket már ki is hallgattak.  
Szerző
Frissítve: 2018.12.19. 17:55