Benzinkutat akart lángba borítani egy férfi, de ez csak a filmeken olyan könnyű

Publikálás dátuma
2018.12.25. 13:59
Illusztráció: Népszava
Mivel a "nagy égés" elmaradt, dühében tört és zúzott.
Gyalogosan érkezett egy tiszakécskei benzinkúthoz egy férfi, ahol az egyik töltőpisztolyt leemelte, és az abban lévő üzemanyagot megkísérelte meggyújtani. Mivel nem járt sikerrel, egy másik töltőpisztollyal is próbálkozott, szintén eredménytelenül, írja a police.hu. Ez után az üzemanyagtöltő állomás boltjához ment, annak fotocellás ajtaját rugdosta, majd az épület előtti virágos ládákat felborogatta, szétdobálta. Végül az egyik fából készült ládát addig csapkodta az ablakhoz, amíg az üveg ki nem tört. A tiszakécskei rendőrök a férfit a bűncselekmény helyszínének közelében rövid időn belül elfogták. Előállítását követően közveszély okozása bűntett kísérlet és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.
Szerző
Témák
gyújtogatás

Összedőlhet a toronyház, emberek ezreit evakuálták a környékéről

Publikálás dátuma
2018.12.25. 09:53

Fotó: Saeed Khan / AFP
Karácsonyi örömünnep helyett kitelepítés az osztályrésze Sydney egyes lakónak.
Repedésre utaló hangokat hallottak azok az emberek, akik egy ausztrál toronyház szomszédságában élnek, írja a hvg.hu. A hatóságok megerősítették, hogy találtak egy nagy repedést a közelmúltban átadott 33 emeletes Opal Towerben (az épületben 392 lakás van). A rendőrség egy fél kilométeres biztonsági zónát hozott létre a toronyház körül, s aki a körön belül volt, annak távoznia kellett otthonából. A környéken lakókat e-mailben is figyelmeztették, az üzenet szerint az evakuálást azért rendelték el, mert nem kizárt, hogy a tizedik emeleten talált repedés miatt a ház összeomlik.
Szerző

Vádat emeltek Kevin Spacey ellen, a színész egy "elnöki videóban" protestál

Publikálás dátuma
2018.12.25. 09:39
FOTÓ: Nicholas Kamm / AFP
Vádat emeltek Kevin Spacey amerikai színész ellen bántalmazás és szeméremsértés miatt, melyeket a vád szerint egy fiatal férfi ellen követett el még 2016-ban, írja a 444.hu. A vád úgy szól, hogy az 59 éves Spacey a Massachusetts államban található Nantucket szigetecskén egy bárban alkoholt vett az akkor 18 éves fiúnak, majd megfogdosta őt. Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani. A vádat Heather Unruh korábbi tévés műsorvezető állításaira alapozták, aki 2017-ben vádolta meg az amerikai színészt azzal, hogy szexuálisan bántalmazta a fiát.  A színész egy YouTube-videóval reagált a vádemelésre. A nagy sikerű Kártyavár (House of Cards) sorozatban általa játszott Frank Underwood karakterébe bújva szól a Let Me Be Frank (Hadd Legyek Őszinte. de ugye: Hadd legyek FRANK is) címet viselő felvétel nézőihez. Azt mondja, nem fogja megfizetni annak árát, amit nem követett el. Emellett felteszi a kérdést a nézőknek, hogy bizonyíték nélkül is elhiszik-e a vádakat, ítélkeznek-e felette tények hiányában.
(Spacey a Kártyavárban egy minden hájjal megkent, hataloméhes politikust alakított, akit a gyilkosság sem tántorított el céljai elérésétől. A sikeres sorozatból azonban kiírták, miután többen megvádolták szexuális zaklatással és bántalmazással, színészi karrierje pedig lényegében véget is ért.)
Szerző