Immár a második vámhivatalnok tette tiszteletét a menekültek szomorú életét élő Gruevszkinél

Publikálás dátuma
2018.12.25. 15:30

Fotó: AFP
A macedón vámhivatal vezetője úgy érzi, nem felelős azért, munkatársai hol és mivel töltik a szabadságukat.
Macedón vámhivatalnok azon két férfi egyike, akivel Nikola Gruevszki elítélt macedón miniszterelnök Budán ebédelt, amikor a 24.hu munkatársai lefotózták, erősítette meg a vámhivatal vezetője a MakFax nevű macedón hírügynökségnek.  A cikk részleteit ismertető 24.hu arról ír, hogy a férfi szabadsága idején utazott Budapestre, hogy találkozzon a Magyarországon menekültstátuszt kapott volt miniszterelnökkel. Főnöke a portál érdeklődésére azt mondta, nem akadályozhatja meg, hogy munkatársai pihenőidejükben utazzanak. A direktort már csak azért is kérdezik az ügyről a macedón újságírók, mert már második embere vizitált Gruevszkinél: ő utazása idejére hivatalosan betegszabadságot vett ki, egyebekben pedig erőszakos cselekedet gyanújával folyik ellene nyomozás.
Szerző
Fotó: Molnár Ádám

Nyugdíjasok, agyonhajszolt dolgozók és utcán élők - ételosztás a Blahán

Apadni nemakaró sor kígyózott a Blaha Lujza téren, ahol a szeretetszolgálatok (persze nem államiak) sok-sok szegény embernek.

Szerző

Megosztás

Mindannyiunk örömére jöhet a havas és az ónos eső, és éjszaka jól le is fagy

Publikálás dátuma
2018.12.25. 12:54

Fotó: Shutterstock
Az Országos Meteorológiai Intézet nem sok jót ígér.
A keddi nap hátra levő részében az ország nagy részén többnyire erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon több helyen, másutt kisebb eséllyel várható eső, havas eső, havazás. Éjszaka aztán, ahogy vonul a front, az északkeleti ország rész kap csapadékot: havas eső, ónos eső, hó formájában. Holnap közepesen és erősen borús lesz az ég, de legfeljebb északkeleten lehet hószállingózás, szitálás. Az északnyugati, nyugati szél érdemi fúvássá erősödik, főként a középső országrészben. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 7 fok között alakul.
Szerző