Így kerülheti el, hogy manipulált autót vásároljon

Publikálás dátuma
2018.12.26. 16:11
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Januártól indul az úgynevezett jármű szolgáltatási platform, a rendszerben - a tesztüzem után - ingyen lekérdezhetőek lesznek a gépjárművek adatai - hangzott el az állami tévében.
A közlés szerint a Belügyminisztérium (BM) egyesíti a különböző hivatalok gépjármű-nyilvántartási adatait. Januártól rendszám alapján megtudhatóvá válnak az autó műszaki adatai, például a kilométeróra állása, a jármű baleseti "előélete", s elérhetőek lesznek az eredetiségvizsgálaton készült fényképek is. A szolgáltatáshoz mobiltelefonos applikáció is készül. A tulajdonos személyes adatai továbbra sem lesznek hozzáférhetőek - tették hozzá. A rendszert az ügyfélkapun keresztül bárki, a jogcím igazolása és mennyiségi korlátozás nélkül igénybe veheti. A hivatalosan jármű szolgáltatási platformnak nevezett informatikai rendszert már teszteli a BM. Az ingyenes szolgáltatást várhatóan január végétől vehetik igénybe az autósok. Ezzel lehetővé válik, hogy egy-egy jármű jövőbeli tulajdonosa pontos és valós adatokhoz jusson. Így elkerülheti, hogy manipulált, esetleg körözött járművet vásároljon meg.

Gyászol az MSZP

Publikálás dátuma
2018.12.26. 12:13

Fotó: Shutterstock
Életének 63. évében eltávozott dr. Garai István Levente, a párt egykori országgyűlési képviselője - közölték Facebook-oldalukon a szocialisták.
"Életének 63. évében eltávozott közülünk egykori országgyűlési képviselőnk dr. Garai István Levente. Ahogyan orvosként mindig a betegei gyógyulása, egészsége volt az elsődleges számára, úgy politikusként a Parlament falain belül és azon kívül is mindig a segítségre szorulókért dolgozott. E szomorú órákban részvétünket nyilvánítjuk egykori országgyűlési képviselőnk családjának, szeretteinek. Nyugodjék békében!" - írták. 
Szerző
Témák
gyász MSZP

Előbújhat a nap, de tartósan párás időre készüljön

Publikálás dátuma
2018.12.26. 10:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Csütörtökön többnyire felhős, északon, északkeleten helyenként tartósan párás, ködös időre készülhetünk, egyes körzetekben azonban hosszabb időre előbújhat a nap. Gyenge eső, szitálás csak északkeleten alakulhat ki. A Dunántúl északkeleti részén megélénkülhet az északnyugati szél. Hajnalban -4, +4, délután 2-10 fok várható.
Pénteken északkeleten, keleten többfelé várható eső, néhol havas eső, északkeleten a hajnali köd is tartósan megmaradhat. Máshol északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Többfelé feltámad a nyugati-északnyugati szél. Délután 3-10 fokot mérhetünk. Szombaton változóan felhős-napos, többnyire száraz, de sokfelé szeles időre van kilátás, kora délután 4-9 fokkal. Vasárnap újabb hidegfront érkezik többfelé esővel, helyenként havas esővel, erős széllel. A csúcshőmérséklet 5 fok körül alakul.
Szerző
Frissítve: 2018.12.26. 19:37