Tömegbaleset: kilenc autó ütközött az M7-esen Budaörsnél

Publikálás dátuma
2018.12.27. 08:29
Összetört személygépkocsik 2018. december 27-én az M7-es autópályán Törökbálint térségében, ahol tömegbaleset történt
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az autópálya mindkét oldalán autók ütköztek vagy borultak fel, jelentős a torlódás.
Egymás után két, a forgalmat megbénító baleset is történt csütörtök reggel az M7-es autópálya Budaörs közeli szakaszán. A rendőrségi tájékoztatás szerint az M1-es sztráda ipszilon elágazásánál hét autó sodródott ki eddig tisztázatlan körülmények között, egy jármű pedig a főváros felé vezető oldalon borult fel, a 16-os kilométerszelvényben.
A Pest megyei katasztrófavédelem ugyanakkor kilenc karambolozó járműről - hét személyautóról, egy kisbuszról és egy menetrend szerint közlekedő buszról - számolt be az MTI kérdésére. Információik szerint hárman könnyebben megsérültek a balesetben.

A sérült autók az M7-es mindkét forgalmi sávját elállják, a közlekedést ezért rendőrök irányítják az érintett szakaszokon.
Az Útinform hozzáteszi, a fővárosból kivezető oldal forgalmát az elválásnál az M1-es felé terelik el, majd az M0-áson lehet visszatérni az M7-es autópályára. 
Szerző
Frissítve: 2018.12.27. 12:00

Öten haltak meg közúti balesetben az ünnepek alatt

Publikálás dátuma
2018.12.27. 07:18
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Összesen négy halálos kimenetelű baleset történt az ünnepek alatt, ebben öten vesztették életüket.
Magyarország területén 2018. december 24-én 0 órától 2018. december 26-án 24 óráig a rendőrök 64 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 4 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 5 személy vesztette életét, 20 súlyos és 40 könnyű sérüléssel végződött - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata. A rendőrségi honlapon közzé tett tájékoztatás szerint a karácsony napjaiban összesen 243 személyt fogtak el, közülük 57 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 140 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 252 személyt állítottak elő, köztük 108 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 23 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 289 esetben foganatosítottak. Az ünnepek alatt a rendőrök 60 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron; 4 főt pedig megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. 
Szerző

Több mint százszor riasztották a tűzoltókat karácsony első napján

Publikálás dátuma
2018.12.26. 13:06

Fotó: Népszava
Több mint százszor riasztották a tűzoltókat kedden - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán a honlapján.
A katasztrófavédelem műveletirányítási központjait 28 alkalommal hívták tűzeset miatt, illetve 54 esetben műszaki mentést kérve. E riasztások mellett 22 téves és 3 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre - írták a közleményben. A tűzvédelmi hatósági tevékenység keretében kedden nyolc felügyeleti ellenőrzést tartottak, szabálytalanságot nem találtak a szakemberek. Emellett 115 vasúti járművet ellenőriztek, 15 tartozott a RID (veszélyes áruk vasúti szállításának szabályai) hatálya alá, a vizsgálatok nem tártak fel problémát. A katasztrófavédelem kedden kilenc vízi járművet ellenőrzött, egyik sem tartozott az ADN (veszélyes áruk vízi úton történő szállításának szabályai) hatálya alá, minden rendben volt - közölte az OKF. 
Szerző