Belehalt sérüléseibe a Kecskemét közelében elgázolt idős nő

Publikálás dátuma
2018.12.27. 20:01
Fotó: Shutterstock
Az asszonyt csütörtökön délután ütötte el egy autó az 5-ös számú főúton.
Kórházba szállítása után életét vesztette a 76 éves asszony, akit egy személyautó gázolt el az 5-ös számú főúton. A halálos kimenetelű baleset a 78-as kilométersávban, Kecskemét Talfája városrészének egyik útkereszteződésében történt, az áldozat gyalogosan haladt, amikor tisztázatlan körülmények között elütötték.
A baleseti helyszínelés idejére a rendőrök félpályán lezárták a főút forgalmát, este fél nyolc előtt azonban feloldották a korlátozást, derül ki a police.hu cikkéből.
Szerző

Vádemelés jöhet a pásztói csecsemőgyilkosság ügyében

Publikálás dátuma
2018.12.27. 14:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A meggyilkolt újszülöttnek csak a fejét találták meg. A rendőrség közel egy év után fejezte be a nyomozást.
Országos felháborodást váltott ki még az év elején a pásztói csecsemőgyilkosság híre: egy 34 éves helyi asszony a gyanú szerint megszülte és megölte gyermekét, akinek csak egy testrészét találták meg január 8-án. A Blikk úgy tudja, hogy az újszülöttet lefejezték, és a baba fejét egy kutya találta meg - a gyanúsított, egy többgyermekes pásztói nő azóta is letartóztatásban van. Az ügyben most előre lépés következhet, legalábbis jogi értelemben: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis a napokban lezárta az emberölés miatt indított nyomozást, és a dokumentumokat átadták az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu. A csecsemőgyilkosság ügyében így hamarosan vádat emelhetnek
Szerző

Jó bulinak tűnt keresztet tördelni, vádemelés lett a vége

Publikálás dátuma
2018.12.27. 11:17
Illusztráció
Fotó: Kállai Márton
A jócskán részeg fiatalok nyolc keresztet törtek le a Margit híd kőkoronáiról, több százezer forintos kárt okozva.
Gyorsított eljárásban emeltek vádat két férfi ellen, aki megrongálta a Margit hidat díszítő, Szent Koronát ábrázoló szobrokat - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint a két 19 éves férfi szeptember 7-én hajnalban, erősen ittas állapotban haladt a műemléknek minősülő Margit híd déli járdáján, Pestről Buda felé. Egyikük többször felmászott a híd kerítésére, és a hidat díszítő kőkoronák közül nyolcról letörte a kőkeresztet. Társa ezalatt figyelte a környéket. A vádlottak hat keresztet a Dunába dobtak, kettőt magukkal vittek. 
A rongálással a hídban több százezer forintos kárt okoztak.A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a két gyanúsított ellen műemlékre elkövetett rongálás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként indítványozták, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést.
A bíróság egy hónapon belül dönt a büntetővégzés meghozataláról - olvasható a közleményben.
Szerző