Fegyverarzenált találtak a rendőrök egy nagyatádi férfi otthonában

Publikálás dátuma
2018.12.28. 12:13

Fotó: police.hu
A további eljárást szakértők bevonása mellett folytatják le.
A nagyatádi rendőrök elfogtak egy helyi férfit, aki engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket az otthonában – írja a police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozók csütörtökön tartottak házkutatást a nagyatádi ingatlannál, mivel felmerült a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja. A rendőrök a 63 éves férfi otthonában az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint többek között 13 lőfegyvert, 2 kilogramm puskaport, 53 kispuska, 60 állatkábító, 34 gázriasztó, 14 Parabellum, 54 Makarov, 9 765-ös, 40 gépkarabély, 70 TT, valamint 155 Flóbert típusú lőszereket, 9 lőszermagot és 9 doboz csappantyú lőszer elemet találtak és foglaltak le.
Forrás: police.hu
A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsított a fegyverek és a lőszerek tartásához nem rendelkezett hatósági engedéllyel. Az ügyben a további eljárást szakértők bevonása mellett folytatják le.
Forrás: police.hu
Szerző

Karácsonyfa gyulladt ki egy újhartyáni iskola aulájában

Publikálás dátuma
2018.12.28. 12:09
Illusztráció
Fotó: Népszava
A tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat, az eset során senki nem sérült meg.
Kisebb tűz keletkezett egy feldíszített karácsonyfa körül egy iskola aulájában Újhartyánban, a Zrínyi Miklós utcában – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).  A dabasi hivatásos tűzoltók gyorsan elfojtották a néhány négyzetméteren fellobbanó lángokat, így a tűz nem terjedt tovább, jelenleg átszellőztetik az épületet. Az eset során senki nem sérült meg.
Szerző

Félmilliót ajánlanak annak, aki segít előkeríteni a törökbálinti kamu NAV-osokat

Publikálás dátuma
2018.12.28. 11:24

Fotó: Shutterstock
Az elkövetőkről egy felvétel is elérhető, nettó 500 ezer forint a nyomravezetői díj.
Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy június 11-én délután, egy Törökbálinton lévő telephelyen hivatalos eljárást színlelve három férfi megállított egy járműszerelvényt, majd annak vezetőjét több millió forint értékű készpénz átadására kényszerítették. A három elkövetőről egy felvétel is rendelkezésre áll:
A rendőrség most közölte, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője
nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben.

Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, és szükség esetén az eljáró hatóság megteszi a szükséges intézkedéseket a tanú védelmére. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.
A rendőrség továbbra is kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövetők személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen.
Szerző