Hidegebb, szeles időt hoz a hétvége

Publikálás dátuma
2018.12.28 17:20
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között lehet szombaton.
Változó nedvességtartalmú, kissé hidegebb légtömegek áramlanak térségünk fölé szombaton – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az előrejelzés szerint országszerte szakadozott, réteges felhőzet lesz jellemző, de délelőtt – elsősorban a középső részeken – hosszabb-rövidebb napos periódusokra is számíthatunk. Főként a Tisza menti területeken valószínű gyenge eső, zápor, a magasabban fekvő részeken pedig havas eső lehet. Az északnyugati szél a délelőtt folyamán még élénk lesz, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -2 és +4 fok között lehet.
Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, a nyugati határnál lehet némi napsütés. Összességében többfelé valószínű csapadék: a Nyugat-Dunántúlon döntően eső, máshol eső, havas eső, hó lehet vegyesen. Előbb délnyugati, majd ismét északnyugati szél várható erős, főleg a Dunántúlon és középen viharos lökésekkel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Itt vannak a lottószámok - darabonként több mint 600 millió forintot érnek

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:44
Illusztráció/Shutterstock
Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét lehet szakítani, ha valaki egyedül találja el a helyes számokat, akkor menthetetlenül milliárdos lesz.
Szóval tessék a szelvényegyeztetésre felkészülni, és:
7;17;42;53;76
Témák
lottó

Novák Katalin: ha balra tolódik a Néppárt, nincs helyünk benne

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:33

Fotó: kormany.hu/ Botár Gegely
A magyar emberek érdekeire hivatkozva sasszézna ki pártcsaládjából a Fidesz, ha nem tudja rendezni konfliktusait - derül ki a Novák Katalin által adott interjúból.
Szétköltözésként, de nem válásként jellemezte a Fidesz és a Néppárt konfliktusát a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Novák Katalin, aki két fideszes társával (Varga Judittal és Szájer Józseffel) magyar részről próbálja kezelni az EPP és a Fidesz konfliktusát.
Novák szerint Manfred Weber három, Fidesznek számára szabott feltételéből a a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült, a CEU Magyarországon maradása pedig még döntés kérdése. „Ami a CEU-t illeti, nem tekintem olyan kérdésnek, ami a Néppárt és a Fidesz kapcsolatában sorsdöntő lenne, de ott is megvizsgáljuk a javaslatukat” - fogalmazott Novák; igaz, Weber alapvetően nem az ő álláspontjára volt kíváncsi az ügyben.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a Néppártból háromtagú bizottság ellenőrzi majd, hogy teljesültek e a weberi követelések; ennek fogadására alakult a Varga-Novák-Szájer -féle delegáció, a helyzetet ugyanakkor párbeszédként és nem alá-felé rendeltségként jellemezte az interjúban. Novák Katalin szavaiból kitűnik az is, hogya Fidesz felkészült a pártcsaládból való kiválására. Mint fogalmazott, „megnézzük, mire számíthatunk május után, várhatóan hogyan alakul át a politikai színtér. (...) A kérdés az, melyik lesz az a politikai közösség, ahol a leginkább tudjuk képviselni a magyarok érdekeit” (...)
"Mindenképpen lesz átrendeződés, nagy kérdés, a tagpártok rádöbbennek-e végre, hogy vesztes pálya a balra tolódás. A Néppártnak csak akkor van jövője, ha jobbközép pártszövetség marad. Ha tovább tolódik balra, akkor nekünk nincs helyünk benne."
Novák szerint egyébként sokan a Fidesz győzelmének tekintették, amikor a Néppártban 190 igen és 3 nem voks, valamint 70 tartózkódás mellett döntöttek a párt felfüggesztéséről. Ezt a kommunikációs panelt ismételték itthon  felfüggesztés után a kormányközeli lapok, így a metróban ingyenesen terjesztett Lokál is.