DK: Orbán hazudott, nem tart sajtótájékoztatót

Publikálás dátuma
2018.12.29. 15:09

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Orbán Viktor még a nyáron egy alkalommal azzal szerelte le az őt valódi kérdésekkel megtaláló újságírókat, hogy majd az év végén, decemberben tart egy sajtótájékoztatót. Ennek az eseménynek se híre, se hamva, pedig az év utolsó napjaiban járunk – emlékeztetett a Demokratikus Koalíció.
A párt szóvivője, Rónai Sándor úgy fogalmazott: "Azt már megszokhattuk, hogy a miniszterelnök csak az állami rádió mikrofonállványai előtt mer megnyilvánulni. Azt is megszokhattuk, hogy a miniszterelnök csak a lakájmédiájának ad interjút, de most már eljutottunk oda, hogy már lényegében egy érdemi kérdést sem lehet neki feltenni. A Demokratikus Koalíció szerint ismét kiderült, hogy Orbán Viktor pofátlanul hazudott csak azért, hogy gyáván megfutamodjon az igazi újságírói felvetések elől." A szóvivő szavait a 168.hu idézte.
Néhán hete egyébként a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) is felajánlotta segítségét a rendezvény megszervezéséhez és lebonyolításához.
Szerző

Elmaradt a Hír TV-nél a karácsonyi jutalom

Publikálás dátuma
2018.12.29. 14:29

Fotó: Tóth Gergő / NépszavA
Karácsonyra csupán egy levelet kaptak a jól megszokott jutalom helyett a Hír TV munkatársai.
hvg.hu értesülése szerint az augusztusi „tulajdonosváltás” óta újra megszaporodtak a hirdetések a televízióban - tehát bőven volt bevétele is a cégnek -, pulykapénzt most egyetlen alkalmazott sem kapott. Ennek valószínűleg nem az a magyarázat, hogy jelentősen csökkent a csatorna nézettsége, hiszen akkor az Echo TV-ben sem osztottak volna karácsonyi ajándékot. A hírportál úgy tudja, hogy Mészáros Lőrinc (egykori) tévéjében mindenki kapott egy kis meglepetést. A Hír TV munkatársai között gyorsan elterjedt, hogy a tavalyihoz hasonló csomaggal kedveskedett idén is az Echo TV vezetése a munkatársaknak. Az ajándékkosárban most is egy kilogramm zsír és liszt, illetve némi kolbász, méz és tíz tojás volt.
A cikkben felidézik: Simicska Lajos egykori televíziójában szokás volt, hogy az ünnepek előtt néhány havi fizetést prémiumként kaptak meg az alkalmazottak. Ez volt tulajdonképpen az oligarcha karácsonyi ajándéka. A meglepetés a Fidesz egykori pénztárnokával együtt azonban már a múlté.
Szerző
Témák
Hír TV jutalom

Csak 164 ezer forintért hajlandó válaszolni a Honvédkórház az LMP-s Demeter Mártának

Publikálás dátuma
2018.12.29. 13:48
Illusztráció: Népszava/Molnár Ádám
Pert indít a Honvédkórház ellen az LMP társelnöke, Demeter Márta, mert az intézmény vezetése csak 164 310 forint ellenében hajlandó válaszolni közérdekű adatigénylés keretében benyújtott kérdéseire.
A hírt a 444 közölte a politikus honlapján megjelentek alapján. A képviselő többek közt arra lenne kíváncsi, mi történt a koraszülött osztályon, mik a valós betegellátási számok, milyen hosszúak a várólisták, illetve hogy mekkora a fluktuáció. Válaszában a kórház parancsnoka az egyik kérdés pontosítását kérte (ez arra vonatkozott, milyen szolgáltatási szerződéseket kötöttek külsős cégekkel), illetve arról tájékoztatta Demeter Mártát, 164 310 forint költségtérítést kell fizetnie a kért adatokért.
A cikkben felidézik, a kórház parancsnoka, Kun Szabó István nemrégiben a Magyar Időknek adott interjút, melyben nem tagadta, hogy van baj elég a kórházzal, de szerinte annyira mégsem rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik. Demeter Márta közölte: a tájékoztatás megtagadása miatt pert indítottak. 
Szerző