Nem terrorista volt, csak drogos a hannoveri reptérre autóval bezúzó férfi

Publikálás dátuma
2018.12.30. 08:52

Fotó: Clemens Heidrich / AFP
Egy kaput betörve behajtott egy férfi autóval a hannoveri légikikötő repülőgép-parkolójába szombaton, de semmi nem utal arra, hogy terrortámadási célból tette. A huszonéves illető drogok hatása alatt, bódult állapotban vezette autóját, amelyet a rendőrség állított meg, írja a hvg.hu. A történtek miatt késve szállt fel 13 gép, 21 leszállását pedig másik repülőtérre irányították át. A férfi kocsijában tűzszerészek nem találtak semmilyen veszélyes szerkezetet, vagy anyagot. Az észak-német NDR csatorna szerint egy külföldi férfiról van szó, de nem tudni, hogy milyen állampolgár, bár egy lengyel rendszámú autóval rontott a repülőtér területére.
Szerző

Ütlegelte a nénit, elvette a pénztárcáját, majd jelentkezett a rendőrségen

Publikálás dátuma
2018.12.30. 08:38
Fotó: Shutterstock
Egy villamoson rohant rá az idős asszonyra a támadó.
Kamera rögzítette, ahogy  a 37 éves budapesti B. Vilmos 2018. december 16-án a Lehel tér irányába közlekedő villamoson támadott meg egy idős nőt. Az elkövető többször megütötte az asszonyt, majd a földre rántotta és táskájából kivette a telefonját és a pénztárcáját. A rendőrök a kamerafelvételek elemzését követően azonosították a rablás elkövetésével gyanúsítható B. Vilmost - az elfogatóparancs és a rendőrségi felhívás hatására a férfi december 29-én önként feladta magát a rendőrségen. ​
Szerző

Gázolt a vonat a Városligetnél, egy-másfél órás késések várhatók

Publikálás dátuma
2018.12.29. 20:02
Illusztráció/Fotó: Németh András Péter
Halálra gázolt egy embert egy Nyíregyháza-Debrecen felől érkező vonat a fővárosban a Nyugati pályaudvar előtt, a Városliget környékén szombat este. A baleset miatt 60-90 perces késésekre kell számítani az érintett vonalakon - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.
Kavalecz Imre azt mondta: egy idős nő halt meg a balesetben. Az érintett vonat utasait a katasztrófavédelmi szakemberek segítségével a Nyugati pályaudvarra kísérték. A rendőrség a helyszínelés miatt lezárta mindkét vágányt Kőbánya-Kispest felé. Cegléd felé az InterCity, a távolsági és az elővárosi vonatok jelenleg a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is indulnak vissza.  A MÁV-Start és a Budapesti Közlekedési Központ megegyezése alapján a MÁV vonataira érvényes bérleteket elfogadják a metrón Kőbánya-Kispest és a Nyugati között. Szombat délután a velencei vasútállomáson is halálra gázolt egy embert egy vonat.
Szerző