Háromezer riasztás: az év utolsó napján sem pihentek a mentők

Publikálás dátuma
2019.01.01. 10:30

Fotó: Népszava
Éjfél és hajnali négy között folyamatosan dolgoztak az Országos Mentőszolgálat munkatársai: kézben és arcba robbanó petárdák miatt is hívták őket, 139 embert alkoholmérgezés vagy drog miatt kellett kórházba vinniük.
Nem volt megállás az óév utolsó és az újév első napján az OMSZ mentősei számára: mint Facebook-bejegyzésükből kiderül, 2980 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladatszám 830 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 9 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, előfordult olyan eset, ahol valakinek a kezében robbant fel a petárda, máshol a pirotechnikai eszköz arc, illetve szemsérülést okozott. A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szén-monoxid mérgezések, és belgyógyászati rosszullétek mellett idén 139 részeg, vagy esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, közülük 37-en kiskorúak voltak. 
Az ünnep adott feladatot a tűzoltóknak is: a szilveszteri tűzijátékok miatt 25 esetben keletkezett tűz az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MTI-nek adott tájékoztatása szerint – az év utolsó napján összesen 53 tűzesethez és 62 műszaki mentést igénylő balesethez riasztották őket. Országszerte több helyen is tuják, tujasorok gyulladtak ki a tűzijátékok miatt. Volt ahol bokrokat, avar vagy nádast borítottak lángba pirotechnikai eszközök. Egerben egy ház bejárati ajtaja előtti lábtörlő égett, Érden egy családi ház tetőszerkezete izzott egy oda eső tűzijáték miatt. Rinyaszentkirályon egy petárda egy családi ház ablakában landolt és gyújtotta meg a függönyt. Budapest VI. kerületében erkélyre esett egy tűzijáték és meggyújtotta az ott tárolt tárgyakat. 
Szerző
Frissítve: 2019.01.01. 16:59

Családi ház lángolt, egy idős nő meghalt Pestszentimrén

Publikálás dátuma
2019.01.01. 09:18
Tűzoltók dolgoznak a pestszentimre lakástűz helyszínén, 2019. január 1-én
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Háztűzhöz riasztották a fővárosi tűzoltókat, a kiégett épületben holttestet találtak.
Teljes terjedelmében égett kedd reggel egy családi ház több helyisége Budapest XVIII. kerületében, a Brigád utcában – írja honlapján a fővárosi katasztrófavédelem.
A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek a házban egy embert találtak, aki meghalt.  Az MTI úgy tudja, hogy egy idős asszony az áldozat –  A tűz keletkezésének okait hatósági eljárásban vizsgálják ki.
Szerző
Frissítve: 2019.01.01. 10:47

Ketten haltak meg szilveszter napján közúti balesetben

Publikálás dátuma
2019.01.01. 08:58
Halálra gázoltak egy nőt az M0-áson, Üllő külterületén, ahol két autó összeütközött.
Fotó: police.hu
A halálos balesetek mellett további 7 súlyos és 15 könnyű sérüléssel végződött - közölte a rendőrség kedd reggel honlapján.
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a halálos balesetek mellett további 7 súlyos és 15 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó rendőrök összesen 84 embert fogtak el, közülük 15 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 55 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 104 embert állítottak elő, köztük 49-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 4 embert ittas vezetés gyanúja miatt - írták.
Szerző