Kiadták a figyelmeztetést – Az ország nagy részén viharos szél várható

Publikálás dátuma
2019.01.02. 15:19
Illusztráció/AFP fotó
A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Elszórtan hózápor is jöhet.
A fővárosra és PestBaranyaBács-KiskunCsongrád, FejérGyőr-Moson-SopronKomárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, az érintett területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
Forrás: OMSZ
Az előrejelzés szerint a Sopron–Szeged vonal széles sávjában viharossá fokozódik az északnyugati szél. A 70 km/h feletti széllökések a Dunántúlon és a Budai hegyekben lehetnek gyakoribbak, ott időnként a 80 km/h-át meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Az éjszaka folyamán átmenetileg csillapodik majd a szél, de a Dunántúlon továbbra is viharos lökésekre kell majd számítani. Délutántól elszórtan ismét hózápor alakulhat ki, melynek környezetében – nagyobb eséllyel a Dunántúli-középhegységben – néhány centiméter hó is hullhat. Északkeleten és a Dunántúlon néhol zivatar is előfordulhat, elsősorban a délutáni órákban. A hőmérséklet késő este -2 és +2 fok között alakul majd.
Szerző

Az ügyészség még vizsgálja az MTVA székházából kidobott képviselők ügyét

Publikálás dátuma
2019.01.02. 14:34

Fotó: Molnár Ádám
Több – azóta is folyamatosan érkező – feljelentés elbírálása folyamatban van.
Hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést Hadházy Ákos és Szél Bernadett, miután a biztonságiak kidobták őket az MTVA székházából. A BRFK a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította, akik még vizsgálják az ügyet – írja a hvg.hu. Vasárnap derült ki, hogy a rendőrség már továbbította a feljelentést, miután Hadházy a Facebook-oldalán kifogásolta, hogy még nem indult nyomozás. Az ügyészség most a portál kérdésére azt írta, a székháznál történt események miatt „számos” feljelentést kaptak (az MTVA 94 feljelentést tett, ezek is az ügyészségen kötöttek ki), 2 eljárásban eljárva – hivatalos személy elleni erőszak bűntette valamint közérdekű üzem működése megzavarása előkészületének vétsége és más bűncselekmény miatt – a feljelentés kiegészítését rendelte el, míg több – azóta is folyamatosan érkező – feljelentés elbírálása folyamatban van. A feljelentés kiegészítés azt jelenti, hogy az ügyészségnek további információra van szüksége annak eldöntésére, elindítsa a nyomozást vagy elutasítsa a feljelentést.
Szerző
Frissítve: 2019.01.02. 15:10

180 milliós közbeszerzést fog pillanatokon belül megnyerni Mészáros Lőrinc egyik cége

Publikálás dátuma
2019.01.02. 14:20

Fotó: Németh András Péter
A MÁV sorompóinak javítására egyedül az R-Kord Kft. nyújtott be érvényes pályázatot.
Sorompóberendezések javítására és üzemeltetésére írt ki 180 millió forintos keretösszeggel tárgyalásos pályázatot a MÁV, és a részvételi eljárási szakasz eredménye szerint Mészáros Lőrinc-féle R-Kord Kft. lehet az egyetlen felhívni kívánt vállalkozás - írja a 24.hu.
Ez ugyan még nem a közbeszerzés eredményhirdetése, de mivel egyedül az R-Kord nyújtott be érvényes részvételi jelentkezést, kevés esélye van annak, hogy más nyerjen.
Mészárosnak nem ez lenne az egyetlen, a MÁV-tól elnyert munkája, hiszen például Százhalombattán is a felcsúti vállalkozó konzorciuma lett a befutó. A szeptemberben kezdődött munkálatok a környéken dolgozó emberekre egyáltalán nincsenek tekintettel: 3-4,5 kilométeres kerülővel kénytelenek munkába járni a helyiek. Az észak-balatoni vasútvonal fejlesztését szintén az R-Kord nyerte, Mészáros vejével, Homlok Zsolttal karöltve, 23 milliárd forint értékben
Szerző