Előfizetés

Az ügyészség még vizsgálja az MTVA székházából kidobott képviselők ügyét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.02. 14:34

Fotó: Molnár Ádám
Több – azóta is folyamatosan érkező – feljelentés elbírálása folyamatban van.
Hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést Hadházy Ákos és Szél Bernadett, miután a biztonságiak kidobták őket az MTVA székházából. A BRFK a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította, akik még vizsgálják az ügyet – írja a hvg.hu. Vasárnap derült ki, hogy a rendőrség már továbbította a feljelentést, miután Hadházy a Facebook-oldalán kifogásolta, hogy még nem indult nyomozás. Az ügyészség most a portál kérdésére azt írta, a székháznál történt események miatt „számos” feljelentést kaptak (az MTVA 94 feljelentést tett, ezek is az ügyészségen kötöttek ki), 2 eljárásban eljárva – hivatalos személy elleni erőszak bűntette valamint közérdekű üzem működése megzavarása előkészületének vétsége és más bűncselekmény miatt – a feljelentés kiegészítését rendelte el, míg több – azóta is folyamatosan érkező – feljelentés elbírálása folyamatban van. A feljelentés kiegészítés azt jelenti, hogy az ügyészségnek további információra van szüksége annak eldöntésére, elindítsa a nyomozást vagy elutasítsa a feljelentést.

180 milliós közbeszerzést fog pillanatokon belül megnyerni Mészáros Lőrinc egyik cége

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.02. 14:20

Fotó: Németh András Péter
A MÁV sorompóinak javítására egyedül az R-Kord Kft. nyújtott be érvényes pályázatot.
Sorompóberendezések javítására és üzemeltetésére írt ki 180 millió forintos keretösszeggel tárgyalásos pályázatot a MÁV, és a részvételi eljárási szakasz eredménye szerint Mészáros Lőrinc-féle R-Kord Kft. lehet az egyetlen felhívni kívánt vállalkozás - írja a 24.hu.
Ez ugyan még nem a közbeszerzés eredményhirdetése, de mivel egyedül az R-Kord nyújtott be érvényes részvételi jelentkezést, kevés esélye van annak, hogy más nyerjen.
Mészárosnak nem ez lenne az egyetlen, a MÁV-tól elnyert munkája, hiszen például Százhalombattán is a felcsúti vállalkozó konzorciuma lett a befutó. A szeptemberben kezdődött munkálatok a környéken dolgozó emberekre egyáltalán nincsenek tekintettel: 3-4,5 kilométeres kerülővel kénytelenek munkába járni a helyiek. Az észak-balatoni vasútvonal fejlesztését szintén az R-Kord nyerte, Mészáros vejével, Homlok Zsolttal karöltve, 23 milliárd forint értékben

Családokról kérdezték, de az interjú negyedében csak az ellenzéket szidta Novák Katalin

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.02. 13:36

Fotó: Botár Gegely / kormany.hu
A színvonaltalan ellenzéki képviselők csak pólót húzni tudnak - mondta el az államtitkár a "családok évének" lezárulta kapcsán. Novák szerint a fröccsöntött műanyag motor egyébként magyar találmány.
A jelenlegi parlamenti ellenzék színvonala minden eddiginél alacsonyabb, soha nem volt ennyire destruktív és silány minőségű – nyilatkozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak. "Valóságshow-t játszanak az utcán, színészkednek és provokálnak, és méltatlan módon viselkednek" - sorolta az államtitkár, a rabszolgatörvény elleni, olykor tízezres tömeget megmozgató tüntetéssorozatra utalva. Szerinte mindez nem is a magyar embereknek, hanem a külföldi sajtónak szólt. Az ellenzéki képviselők pedig csak "szavakat skandálni, pólót húzni tudnak", mert hogy az otthongondozási díj emelését sem akarták olyannak megszavazni, amilyennek azt a Fidesz elképzelte: alamizsnaként, csak sérült gyerekek után, csak azok szüleinek.
Az ügyes alákérdezéseknek hála, Novák a családokról szóló interjú majd negyedében csak az ellenzéket szidhatta.
Novák egyébként a "családok évének" lezárulta kapcsán nyilatkozott. Ehhez kapcsolódó kijelentéseiből kiderül, ami eddig sem volt titok, hogy a kormány szemében csak a több generációs nagycsaládok igazán családok, illetve az olvasó megtudhatja az államtitkártól azt is, hogy a fröccsöntött műanyag motor magyar találmány. Az eredményekről azt mondta Novák: a családpolitika olyan mint a diófa; vagyis senkit ne ejtsen kétségbe, ha nem érzi a javulást, mert azt "győzni kell kivárni". Azzal kapcsolatban, hogy a nemzeti konzultáció családokkal kapcsolatos kérdőívei csak a kormánynak tetsző válaszokat engednek meg, Novák úgy nyilatkozott: "örülök neki, ha bármelyik kérdés egyértelműnek tűnik".