Elhunyt Varga Dominik, a győriek fiatal kézilabdázója

Publikálás dátuma
2019.01.02. 17:39

Fotó: ETO-SZESE
A 20 éves sportoló tragikus körülmények között, közlekedési balesetben vesztette életét.
Tragikus körülmények között életét vesztette a 20 éves Varga Dominik, az ETO-SZESE utánpótlás csapatának játékosa – közölte a klub a honlapján. Azt írják, hogy január elsején reggel hét órakor közlekedési baleset történt a dunaszerdahelyi járásban, Balony község közelében. Az AGROFEED ETO-SZESE U23 játékosa, Varga Dominik elhunyt a balesetben.
Szerző

Bácsi Péter lett az év legjobb kötöttfogású birkózója

Publikálás dátuma
2019.01.02. 17:09

Fotó: Szalmás Péter
A Ferencváros sportolója a díj mellett 10 ezer svájci frankos jutalomban is részesül a nemzetközi szövetségtől.
A kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Pétert választotta a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) az év legjobb kötöttfogású birkózójának. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a Ferencváros 35 éves sportolója többek között azzal érdemelte ki az elismerést, hogy 2018-ban világbajnok lett a 82 kilogrammosok versenyében az októberi budapesti vb-n, illetve még az év elején a kubai Granma y Cerro Pelado nemzetközi rangsorversenyen is aranyérmet szerzett, nyáron pedig a győri Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékversenyen, szintén világranglistás viadalon ezüstérmet nyert. Bácsi az Év legjobbja-díj mellett 10 ezer svájci frankos jutalomban is részesül az UWW-től. A másik két szakágban ugyancsak világbajnokok érdemelték ki az elismerést: a nőknél a finn Petra Olli, a szabadfogású férfiaknál pedig az amerikai David Taylor lett az év legjobb birkózója.
Szerző

BL-győztes lengyel átlövőt igazolt a Telekom Veszprém

Publikálás dátuma
2019.01.02. 14:58

Fotó: AFP
Pawel Paczkowski júliusban kölcsönben érkezik az együtteshez.
A PGE Vive Kielce jobbátlövője, a jelenleg kölcsönben a Motor Zaporozsjéban játszó Pawel Paczkowski a Telekom Veszprém együttesében folytatja pályafutását kölcsönben, 2019 júliusától  – közöle honlapján a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Telekom Veszprém. A klub azt írja, a 195 centiméteres és 97 kilós lengyel kézilabdázó 1+1 éves megállapodást kötött. Pawel Paczkowski 1993-ban született, profi karrierjét pedig 2010-ben kezdte a Wisla Plockban, 2014-ben pedig a Kielcéhez igazolt. Érkezését követően kölcsönadták a francia Dunkerque-nek, majd a következő két idényt már Kielcében töltötte, amelynek színeiben mindkét évben bajnok és kupagyőztes lett, 2016-ban pedig Bajnokok Ligáját nyert. A 2016/17-es idényben megválasztották a lengyel bajnokság legjobb átlövőjének. 2017-ben a Kielcétől kölcsönbe került két évre a Motor Zaporozsjéhoz, ahol ukrán bajnok lett. Új állomáshelyén az első szezonjában 29 találatot ért el a Bajnokok Ligájában, míg idén már 38-nál tart. 
Szerző