Előfizetés

Az egyik biztonsági őr a hátán térdel, a másik a lábát csavarja: így tépték-rángatták az ellenzéki képviselőt az MTVA székházában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.05. 12:20

Fotó: Tóth Gergő
Varju László, a DK politikusa meglehetősen higgadtan tűrte a helyzetet.
Fél tucatnyi biztonsági őr vonszolja a földön Varju Lászlót, miközben végtagjait facsarja - ez látszik azon a videón, ami 444.hu-nál landolt, és az MTVA székházában készült. A videót a közmédia egyik operatőre készítette, de az MTVA valamiért soha nem közölte, illetve a híradó szerkesztői csak azokat a momentumokat vágták ki belőle, amin a felvételen látható Varju László DK-s országgyűlési képviselő egyedül, a földön fekve méltatlankodik. Amikor a biztonsági őrök előtte dulakodnak vele, azt nem mutatták be.

Fekete-Győr András: milliók tenyere viszket már Orbán rendszerétől

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.05. 10:29
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
Fotó: Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A Fidesz vezetői maguknak köszönhetik, ha Oroszországba kell menekülniük a dühös tömegek elől – mondta Fekete-Győr András. A Momentum elnöke szerint az ellenzék is érti már, hogy Orbán Viktor csak az erő nyelvéből és és az egységes fellépésből ért.
Együtt viszket a tenyerem több millió magyaréval. Azért viszket, mert ellopják a jelenünket, felélik a jövőnket és közben a pofánkba röhögnek – mondta kérdésre válaszolva a hvg.hu-nak adott interjúban a Momentum vezetője. A felvetés utal arra, hogy a 2018-as választások előtt, húsvét vasárnapjáb  Orbán "jó érzésű emberek" viszkető tenyeréről beszélt a provokátorokkal azonosított ellenzék kapcsán.
Fekete Győr András szerint az a düh és elszántság, ami a rabszolgatörvény elfogadása után tört országosan felszínre, példa nélküli a Nemzeti Együttműködés Rendszerében – váratlan dolog volt, Orbán Viktor pedig leginkább attól fél, ha valami váratlan történik. Ezúttal pedig a kormány elment a falig, hiszen a rendőrök erőszakot alkalmaztak a békés tüntetőkkel szemben is. 
A pártelnök mégis az országos ellenállásban, a közös fellépésben látja a megoldást: szerinte 
2019-nek két választása lesz , de egy tétje:fel tudjuk-e szabadítani a falvainkat, a városainkat, Budapestet, és az Európai Parlamentet a tolvajok elnyomása, a Fidesz hatalma alól.

Ehhez pedig az ellenzék összefogására is szükség van. Mint mondta, az együttműködésről nem beszélni kell, hanem csinálni, a nyitás politikája pedig azt jelenti, hogy ősszel, az önkormányzati választásokon egy, a Momentum által is támogatott jelölt áll majd szemben a kormánypártok emberével (a másik esemény a tavaszi EP-választás lesz -a szerk.). A Momentum az országgyűlési választások idején még elzárkózott az összpárti egyeztetéstől, a jelenlegi helyzetben viszont csak közös munkát tudnak elképzelni.  Fekete-Győr András hozzátette: a Fidesz vezetői csak maguknak köszönhetik majd, ha Oroszországba kell menekülniük a dühös tömegek elől, hátrahagyva a stadionjaikat, a magángépeiket, a fánkozóikat.

Kövér visszavonta Demeter Márta tagságát, és új embert kér az LMP-től

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.05. 09:46

Fotó: Tóth Gergő
Egy írásbeli kérdés után a hatalom rárepült a zöldpárti politikusra.
Kövér László házelnök az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát, egyben felkérte Keresztes ­László Lóránt frakcióvezetőt, hogy jelöljön a frakcióból új tagot, hogy az LMP közgyűlésbeli képviselete a jövőben is megvalósulhasson, írja a magyaridok.hu az Országgyűlés tájékoztatása alapján.  Emlékeztetőül:  az LMP társelnöke egy iratbetekintést követően tett fel egy írásbeli kérdést az Országgyűlésben, azt firtatva: miképp fordulhat elő, hogy Orbán Viktor egyik lánya katonai géppel repül haza Ciprusról. Mint kiderült, a miniszterelnöki gyermekkel azonos nevű lány egy katonatiszt gyereke volt. Az esetet követően a hatalom és a kormánypárti média rárepült Demeter Mártára: Kövér László (képünkön) az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem nyilvános „minőségű” adatokat hozott nyilvánosságra. A Központi Nyomozó Főügyészség visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek.