Felborult egy turistabusz Thaiföldön, hat utas meghalt

Publikálás dátuma
2019.01.06. 10:23
Buszbaleset Thaiföldön
Fotó: Twitter
A balesetben körülbelül 50 ember megsérült.
Felborult egy emeletes turistabusz a thaiföldi Pathum Thani tartományban. A balesetben hat utas (egy férfi, négy nő és egy kislány) életét vesztette, körülbelül 50 ember pedig megsérült – írja a Bangkok Post. A baleset helyi idő szerint vasárnap hajnalban, fél 4 körül történt. Az utasok beszámolói szerint a sofőr hirtelen fékezett, hogy elkerüljön egy szemből érkező járművet, és az eső miatt megcsúszott az úton.

Nincs magyar érintett

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap az MTI-vel közölte: a balesetnek a jelenlegi információk alapján nincs magyar érintettje. Tájékoztatásuk szerint Magyarország bangkoki nagykövetsége haladéktalanul felvette a kapcsolatot az illetékes thai hatóságokkal. A nagykövetség ügyeleti számára nem érkezett segélyhívás. A magyar konzulok folyamatosan nyomon követik az eseményeket.

Szerző
Frissítve: 2019.01.06. 16:38

Több mint 120 ember vesztette életét az év végi vihar miatt a Fülöp-szigeteken

Publikálás dátuma
2019.01.06. 08:51

Fotó: FRANCIS TANALA / DPWH / AFP
Hetvenöten megsérültek, huszonhat embert pedig eltűntként tartanak nyilván.
Legalább 126 ember vesztette életét a vihar miatt, mely röviddel karácsony után csapott le a Fülöp-szigeteken. A legtöbb halálesetet az esőzés miatt kialakult földcsuszamlások okozták – közölték az AFP francia hírügynökség tudósítása szerint a helyi hatóságok vasárnap. Az Usmannak elnevezett vihar december 30-án érte el a Fülöp-szigeteket. Szélvihart ugyan nem, de rendkívül sok esőt hozott magával. Nem minősült tájfunnak, így a kormány riasztást sem adott ki közeledtekor.
Bicol régió hegyes vidékein több mint száz ember halt meg. A tisztviselők szerint sokan nem tették meg a szükséges óvintézkedéseket, mivel a vihar nem minősült tájfunnak, így a kormány riasztást sem adott ki közeledtekor. Számos lakos az ünnepek miatt nem hagyta el az otthonát. Hetvenöten megsérültek, huszonhat embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Évente átlag 20 tájfun söpör végig a Fülöp-szigeteken. A legpusztítóbb eddig a 2013-as Haiyan nevű szupertájfun volt, ami miatt 7360 ember halt meg vagy tűnt el.
FOTÓ: FRANCIS TANALA / DPWH / AFP
Szerző
Frissítve: 2019.01.06. 08:52

Mészárlás egy kaliforniai bowlingpályán, három embert agyonlőttek

Publikálás dátuma
2019.01.05. 13:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ismeretlen támadó vagy támadók legalább négy embert meg is sebesítettek a Torrance városában.
Három ember meghalt, amikor szombatra virradó éjszaka lövöldözés tört ki a dél-kaliforniai Torrence egyik bowling bárjában: a Gable House Bowlban helyi idő szerint éjfél után lőtt valaki a szórakozó vendégekre – a helyi rendőrség Twitter-bejegyzésben is figyelmeztette a lakosságot, hogy messziről kerüljék el a szórakozóhelyet és környékét.
Később kiderült, hogy az ismeretlen vagy ismeretlenek által elkövetett támadásnak legalább négy sérültje is van: a helyszínre riasztott rendőrök valakit újra is élesztettek, defibrilátor segítségével. Az áldozatok kilétéről egyelőre nincs hír, a rendőrség addig nem is hozza az adatokat nyilvánosságra, amíg nem értesítették hozzátartozóikat. Jelenleg is zajlik a gyanúsítottak utáni kutatás, írja a CNN, többes számot használva.
Szerző