Belügy Ribéry büntetése

Publikálás dátuma
2019.01.06. 16:57

Fotó: PETER KNEFFEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
1200 euróba (körülbelül 350 ezer forint) kerülő, arannyal bevont steaket evett Dubaiban Franck Ribéry, a Bayern München francia labdarúgója. Az erről szóló fotót saját Twitter-oldalára is feltöltötte, majd durván megsértette a fotót kritizálókat. 
Ribéry nyomdafestéket nem tűrő kirohanásának lényege, hogy meg sem lett volna szabad születniük azoknak, akik őt bírálták. A futballista az újságírókat sem kímélte, róluk azt írta, hogy amikor jótékony célra ad komoly összeget, azzal általában senki sem foglalkozik. A szombati internetes pengeváltás után vasárnap a játékos klubja, a Bayern München közleményt adott ki, amelyben bejelentette, a játékos megengedhetetlen viselkedéséért komoly pénzbüntetést kap, az összeget azonban nem hozzák nyilvánosságra. 
"Beszéltem Franck-kal, elmondtam neki, hogy viselkedése elfogadhatatlan volt"

- mondta Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója.

"- Kértem, hogy a jövőben tartsa jobban kordában az indulatait. Nem kellett volna közzétennie ezeket a fotókat, ebben hibázott. Azt is meg kell azonban jegyezni, hogy voltak kommentelők, akik a családját, a feleségét, a gyermekeit fenyegették, aminek szintén nem szabad megtörténni. Én is hevesen reagálnék, ha a családomat támadnák." 
Ribéry csapattársa, Thomas Müller szerint az öltözőben nem lesz téma a francia légiós virtuális összecsapása az internetezőkkel. 
"Ez olyan dolog, ami a klub vezetőinek és a kommunikációs osztálynak ad plusz munkát, az öltözőben elképzelhető, hogy váltunk erről pár szót, de nem sokat foglalkozunk vele"

- jelentette ki a támadó.

"- Ismerjük Franckot, tudjuk, hogy nagyon hevesen reagál, ha úgy érzi, megtámadták. Az is megesik, hogy túlreagál dolgokat, de ezt hiába gondoljuk így, neki az a véleménye, hogy helyesen cselekedett, mert érintettként az ember mindig másképp él meg eseményeket, mint egy kívülálló."
Szerző

Újra az intenzíven ápolják Niki Laudát

Publikálás dátuma
2019.01.06. 15:00

Fotó: ERWIN SCHERIAU / AFP/APA
A háromszoros Forma-1-es világbajnok influenza miatt került a bécsi kórházba.
Újra abban a kórházban kezelik Niki Laudát, ahol nyár végén tüdőtranszplantáción esett át. A háromszoros világelső Forma-1-es autóversenyzőt, a címvédő Mercedes istálló tanácsadóját influenza miatt vitték az intézménybe – írja a Krone értesülése alapján a gpfans.com. Niki Laudát október végén, három hónappal az életmentő tüdőtranszplantáció után engedték ki a bécsi klinikáról. A kórház akkor azt közölte: a 69 éves Lauda legyengült, ezért hetekig tartó rehabilitáció vár rá. Az 1975-ös, 1977-es és 1984-es idény bajnokának állapota a beavatkozást követően kritikus volt, de orvosai a műtét után már állapotjavulásról számoltak be. 
Szerző

Zsiborás-gól a Fradiban

Publikálás dátuma
2019.01.06. 14:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 17 éves játékos két góllal nyitott a Ferencváros élvonalbeli együttesében.
Több szurkoló is felkapta a fejét az Elek Gyula Arénában a női kézilabda-bajnokság 11. fordulójának szombati játéknapján a vendég Kisvárdát 35-27-re legyőző FTC-Rail Cargo Hungaria összeállításának láttán, a mérkőzésre nevezettek között ugyanis a 17 éves újonc, Zsiborás Luca is szerepelt. A drukkerek többsége azonnal találgatásokba kezdett, érdeklődésünkre azonban kiderült, hogy a 2001 májusában született játékos nem rokona az FTC futballcsapatának kapuját korábban védő népszerű játékosnak, az 1993-ban 35 évesen elhunyt Zsiborás Gábornak. 
Az élvonalban szombaton debütáló ifjú beálló egyébként letette névjegyét a felnőttek között. A hajrában előbb kiosztott egy gólpasszt Faluvégi Dorottyának, majd kétszer is bevette a Kisvárda kapuját.
„Az utóbbi időkben elfogytunk beálló poszton. Zsiborás Luca velünk készült a télen, én pedig úgy gondoltam az edzésmunkája alapján, hogy alkalmas arra, hogy pár percre tehermentesítse Mészáros Reát”

– mondta el lapunknak a lefújás után Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője.

Szombaton győzött a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC is (Egerben, az Eszterházy SC vendégeként 35-20-ra), amely két ponttal továbbra is megelőzi az FTC-t a tabellán.
Szerző