Életet mentett a győri biztonsági őr

Publikálás dátuma
2019.01.06. 17:43
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfinak a mentőszolgálat diszpécsere segített a kihangosított telefonon.
Egy kétségbeesett nő futott oda egy biztonsági őrhöz pénteken Győr belvárosában, a Baross úton. „A férjem, rosszul van, segítsen, meghal” – mondta a férfinak. A biztonsági őr azonnal a földön fekvő férfi mellé térdelt, és megnézte a pulzusát. Közben a szintén a helyszínre érkező fiatalok telefonján hangosítva jelentkező Országos Mentőszolgálat diszpécserével is beszélt – derül ki a vagyonvédelmi cég Facebook-oldalán közzétett beszámolóból, melyet a kisalfold.hu vett észre. „A feleségtől megtudtam, hogy epilepsziás a férje és érrendszeri problémái is vannak. Ezt is elmondtam a mentősök diszpécserének” – mondta a biztonsági őr. „Elmondtam a diszpécsernek, hogy lilul a száj, hogy nincs pulzus, szerintem nem lélegzik, s lehet szívinfarktusa is van. Ekkor kaptam az utasításokat, mit tegyek. A két diák tartotta a telefont, én pedig tettem, amit kell. Stabil oldalfekvésbe helyeztem a férfit, felemeltem a fejét, hátrahajtottam és kisvártatva újra levegőt vett.” Az életmentés sikeres volt, a percek alatt a helyszínre érkező mentősök is elismerően szóltak az őr és az őt segítő diákok lélekjelenlétéről.
Szerző

Tűz ütött ki egy sárvári bútorboltban

Publikálás dátuma
2019.01.06. 11:42
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az ezer négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, a fém tetőszerkezet beszakadt.
Tűz ütött ki egy bútorboltban Sárváron, a Rábasömjéni utcában vasárnap délelőtt. A tűzoltók négy vízsugárral kezdték oltani a lángokat – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az ezer négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, a sárvári, a szombathelyi és a körmendi hivatásos, valamint a pápoci önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat. A munkálatok közben a fém tetőszerkezet beszakadt. A tüzet végül körülhatárolták és megfékezték a lángokat. Az épületből az egységek korábban két gázpalackot hoztak ki, majd később egy felrobbant palackot is találtak, amelyet szintén kivittek.
Szerző
Témák
tűz Sárvár
Frissítve: 2019.01.06. 13:16

Vasvillával szúrt meg egy férfit Tökön, őrizetbe vették a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.01.06. 11:32

Fotó: police.hu
A Pest megyei nyomozók emberölés kísérletével gyanúsítják a 44 éves dunaegyházi férfit.
Péntek délelőtt Tökön, egy lovarda területén, szóváltást követően egy dunaegyházi férfi vasvillával bántalmazott egy 52 éves töki férfit. A sértettet kórházba vitték. A támadót a budaörsi rendőrök a helyszínen elfogták. A police.hu azt írja, a 44 éves férfit a nyomozók emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.
Szerző