Már meg is szentelték Orbán új irodáját (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.06. 17:59

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Erről a miniszterelnök tett közzé egy képet a Facebook-oldalán.
Kármelitákkal a Kármelitában” címmel tett ki egy fotót Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára. A képről kiderül, hogy egy szerzetes már megszentelte az új kormányfői irodát:
Szerző
Frissítve: 2019.01.06. 19:17

Hatos lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

Publikálás dátuma
2019.01.06. 17:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 1. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 6 (hat) 20 (húsz) 25 (huszonöt) 35 (harmincöt) 41 (negyvenegy) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 33 darab, nyereményük egyenként 427 395 forint; 4 találatos szelvény 2044 darab, nyereményük egyenként 6900 forint; 3 találatos szelvény 33598 darab, nyereményük egyenként 1630 forint.
Szerző

Havazással, kemény mínuszokkal és ónos esővel kezdődik a hét

Publikálás dátuma
2019.01.06. 15:53
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hétfőn és kedden -15 fokot is mérhetünk, több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Hétfő este egy melegfront éri el térségünket. Napközben még túlnyomóan napos idő várható, de a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős lesz az ég. Estétől éri el a nyugati határt a melegfront csapadéka, ott helyenként már havazhat is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Kezdetben keleten még élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi szelet, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -15 és -2 fok között lehet. Borsod-Abaúj-ZemplénHajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hófúvás miatt, itt a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.
Forrás: OMSZ
Kedden éjszaka megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, majd napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felől egyre több helyen várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is eshet. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -10 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon akár -15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között alakul. Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében ónos esőre figyelmeztetnek. 
Forrás: OMSZ
Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen és több alkalommal várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is hullhat. A nyugati, északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. BaranyaBács-Kiskun, FejérGyőr-Moson-SopronKomárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső veszélye miatt. 
Forrás: OMSZ
Csütörtökön rövid, átmeneti napos időszakok mellett többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan havazhat, és az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.
Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, elszórtan gyengén havazhat. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között valószínű.
Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan havazhat, délnyugaton, nyugaton havas eső, eső is eshet. A nyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

A havazás miatt figyelmeztet a rendőrség

A rendőrség arra hívta fel az autósok figyelmét, hogy óvatosan közlekedjenek az utakon. Kiemelték, hogy hétfő hajnalig elszórtan – nagyobb eséllyel az ország középen és nyugaton – kisebb havazás és hózápor fordulhat elő. Hétfő estétől északnyugat felől kezdődik havazás, amely éjfélig körülbelül a Dunántúl északnyugati felére jut el. Vasárnap a gyakran megerősödő, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódó északnyugati, északi szél pedig – a hó állagától függően – hófúvást okozhat, elsősorban a Dunántúli-középhegység 300 méter feletti területein illetve az ország keleti harmadán. A rendőrség a police.hu oldalon azt tanácsolta az úton lévőknek, hogy – autójukkal csak akkor induljanak el, ha azon téli gumi van, – tartsák szem előtt a látni és a látszani elvet, – a szokásosnál nagyobb követési távolság biztonságosabb, – amennyiben előznek, vagy álló járművet kerülnek ki, tartsanak nagyobb oldaltávolságot, és számoljanak az oldalszéllel, – és ha hosszabb útra indulnak, legyen a járműben hólapát, takaró és meleg ital, a mobiltelefonjuk pedig legyen teljesen feltöltött állapotban.

Szerző
Frissítve: 2019.01.06. 16:00