Leégett bódéban találtak holttestre a tűzoltók Csepelen

Publikálás dátuma
2019.01.07. 07:32
Képünk illusztráció
Fotó: Massoud Hossaini / AFP
Már bontották a teljesen leégett fabódét, mikor megtalálták a halott embert a tűzoltók.
Teljesen leégett hétfő hajnalban egy tizennyolc négyzetméteres faépület a budapesti XXI. kerületi Klapka utca mögötti külterületen, tájékoztat a katasztrófavédelem. A tűzoltók két vízsugárral tudták eloltani a lángokat, miután a helyszínre érkeztek.
A holttestre a ház bontása közben találtak rá.
Szerző
Témák
tűzhalál Csepel

Holttestet találtak egy leégett fabódéban Pécsett

Publikálás dátuma
2019.01.06. 20:52
Illusztráció
Fotó: Népszava
A városi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.
Teljesen leégett egy tizenkét négyzetméteres fabódé Pécsett, a Páfrány utca utáni területen - közölte a Katasztrófavédelem. A városi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az utómunkálatok közben egy ember holttestét találták meg az épületben.
Szerző
Témák
holttest Pécs tűz
Frissítve: 2019.01.06. 21:26

Életet mentett a győri biztonsági őr

Publikálás dátuma
2019.01.06. 17:43
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfinak a mentőszolgálat diszpécsere segített a kihangosított telefonon.
Egy kétségbeesett nő futott oda egy biztonsági őrhöz pénteken Győr belvárosában, a Baross úton. „A férjem, rosszul van, segítsen, meghal” – mondta a férfinak. A biztonsági őr azonnal a földön fekvő férfi mellé térdelt, és megnézte a pulzusát. Közben a szintén a helyszínre érkező fiatalok telefonján hangosítva jelentkező Országos Mentőszolgálat diszpécserével is beszélt – derül ki a vagyonvédelmi cég Facebook-oldalán közzétett beszámolóból, melyet a kisalfold.hu vett észre. „A feleségtől megtudtam, hogy epilepsziás a férje és érrendszeri problémái is vannak. Ezt is elmondtam a mentősök diszpécserének” – mondta a biztonsági őr. „Elmondtam a diszpécsernek, hogy lilul a száj, hogy nincs pulzus, szerintem nem lélegzik, s lehet szívinfarktusa is van. Ekkor kaptam az utasításokat, mit tegyek. A két diák tartotta a telefont, én pedig tettem, amit kell. Stabil oldalfekvésbe helyeztem a férfit, felemeltem a fejét, hátrahajtottam és kisvártatva újra levegőt vett.” Az életmentés sikeres volt, a percek alatt a helyszínre érkező mentősök is elismerően szóltak az őr és az őt segítő diákok lélekjelenlétéről.
Szerző