Meztelen férfi miatt késett a győri vonat

Publikálás dátuma
2019.01.09. 17:49
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kórházba szállították a zavart férfit. Egy Győrből induló, és egy oda tartó vonat is vesztegelni volt kénytelen.
Egy Déli pályaudvarról Győrbe tartó, valamint egy fővárosba tartó személyvonat Szárnál volt kénytelen vesztegelni szerda délelőtt - írja a kemma.hu. Mint azt a vasúttársaság kommunikációs igazgatóságától megtudták, a vonatoknak rendőri intézkedésre kellett várniuk:
Szár megállóhelynél egy ismeretlen, meztelen ember a vágányok között tartózkodott.

A Győrbe tartó vonat 12, a Budapestre tartó pedig 67 percet késett a történtek miatt, a korlátozást délben oldották fel.
A helyszínre érkező rendőrök biztonsági intézkedés keretein belül mentőt hívtak a zavart férfihoz, akit a mentőszolgálat munkatársai egészségügyei ellátása érdekében kórházba szállítottak.
Szerző
Témák
vonatkésés

Meghalt Hermann Ildi fotóművész

Publikálás dátuma
2019.01.09. 17:23

A 40 éves korában elhunyt alkotó korosztályának egyik legfontosabb és legismertebb fotóművésze volt.
A hírt az Index közölte. "Fájdalommal búcsúzunk Hermann Ildi fotóművésztől váratlan halála miatt" - írták.  A fotósnak Hiányzó történetek címmel 2017–18-ban a hírportálon jelent meg cikk- és portrésorozata New Yorkban élő magyar holokauszttúlélőkről. 
"Művei, fotósorozatai a Nyaralók, az NHL, a Lányaink, a Hátraarc vagy a Hiányzó történetek felejthetetlenek. Rangos díjakkal ismerték el munkásságát, mint például a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj, a 2012-ben elnyert nemzetközi Lucien Hervé és Rodolf Hervé fotográfiai különdíj, 2018-ban a New York-i Asylum Arts ösztöndíj a „Hiányzó történetek” sorozatért, majd a 2019-es Capa-nagydíj ösztöndíj „Az utolsó túlélők – itthon maradt magyar zsidók hiányzó történetei" pályaművéért. Halála elmondhatatlan fájdalom és pótolhatatlan veszteség" - idézték fel munkásságát." Hermann Ildit gyászolja családja és barátai.
Szerző
Témák
elhalálozás

Még több hó jön, borús marad az idő

Publikálás dátuma
2019.01.09. 16:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A szárazabb léghullámok csütörtök estére érkeznek, addig viszont maradnak a hózáporok és elszórt ónos esők.
Reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg, főként a középső országrészben szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan várható havazás, kezdetben nyugaton, délen havas eső, eső, néhol ónos eső is lehet.
Csütörtökön délen, délkeleten sok lesz a felhő, másutt erősen és közepesen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Észak-, északkelet kivételével elszórtan valószínű havazás, hózápor. Szerdán többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd csütörtöktől megélénkül, többfelé meg is erősödik az északi, északkeleti szél, északkeleten néhol hófúvás is lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -8 fok között alakul, a szélcsendes, havas, átmenetileg kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -2 és +2 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Európa középső része fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására itt többnyire erősen felhős az ég, és több helyen havazik, de a ciklon nyugati oldalán helyenként eső, havas eső, néhol ónos eső is előfordul. Sekély ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Fekete-tenger keleti medencéjének térségében. Ugyanakkor Nyugat-Európa időjárását anticiklon alakítja, területén felhős, párás és kevésbé felhős területek és időszakok egyaránt előfordulnak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Az Ural előtere fölött is magasnyomású zóna található, arrafelé túlnyomóan borult az ég, helyenként havazik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti felén általában -2 és -8, az Észak-Ural előterében néhol -10, -20 fok között változik. Észak- és Közép-Európa területén enyhébb az idő, itt általában -2 és +7 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli vidékén van, ahol a kora délutáni órákra 15, 19 fok közé melegszik fel a levegő.
Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé kissé szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek, kevesebb helyen valószínű havazás.
Témák
időjárás