Orbánt mindjárt körbeveszik a kritikus újságírók (kérdezzen ön is a miniszterelnöktől és szavazzon!)

Publikálás dátuma
2019.01.10 09:25

Fotó: Vajda József
Itt a pillanat, hogy kiderüljön, tud-e még érdemi kérdésekre válaszolni a kormányfő.
Színe elé engedi az újságírókat Orbán Viktor - rendhagyó módon most nem csak irányított kérdésekre felel, ugyanis a kritikus médiumok újságírói is faggathatják. Hogy válaszait kontrolálhatják- e viszontkérdésekkel a zsurnaliszták, azt nem tudni. A nepszava.hu viszont legalább annyira kíváncsi önökre, mint a miniszterelnök mondandójára. Így arra kérjük önöket, hogy: 
Írják meg nekünk, mit kérdeznének a miniszterelnöktől.
Ezt a Népszava Facebook-oldalán tehetik meg, a cikk alatt elhelyezett kommentben.
Tippeljék meg, miképp viselkedik Orbán Viktor a sajtótájékozatón
Frissítve: 2019.01.10 09:31

Jövő vasárnaptól változik a repülőtéri buszok menetrendje

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vasárnapi forgalom kiugróan magas, így a járatok sűrítéséről döntöttek.
Az eddiginél sűrűbben, tízpercenként jár március 31-től vasárnap napközben a repülőtéri 100E járat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Mint írják, a járat kihasználtságáról szóló adatok szerint az utasok száma továbbra is dinamikusan növekszik, a vasárnapi forgalom pedig kiugróan magas a hét többi napjához képest is. „A BKK 2019. március 31-től vasárnap napközben sűríti a 100E repülőtéri autóbusz menetrendjét, így a legforgalmasabb utazási időszakokban, 7 és 19 óra között tízpercenként indulva biztosít közvetlen eljutást a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba” – olvasható a közleményben.

Megint éheztettek egy családot a tranzitzónában a magyar hatóságok, közbelépett Strasbourg

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:25
A tompai tranzitzóna a 2017-es átadáskor - illusztráció
Fotó: AFP/ ATTILA KISBENEDEK
A Helsinki Bizottság közölte, hogy a házaspár – akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban – március 19. óta nem kapott enni.
Fél órája kaptuk meg a strasbourgi bíróság legújabb azonnali intézkedését, amiben utasítják a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni a tranzitzónában fogvatartott iraki ügyfeleinknek” – közölte a Magyar Helsinki Bizottság a Facebook-oldalán. Mint írják, a házaspár, akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban, március 19. óta nem kapott enni. „Reméljük, hogy most, péntek este, már kapnak végre vacsorát” – teszik hozzá. A jogvédő szervezet kiemeli, hogy 2018 augusztusa óta ez a kilencedik eset, amikor azért kell Strasbourgig menniük, hogy fogvatartottak enni kapjanak.