Orbánt mindjárt körbeveszik a kritikus újságírók (kérdezzen ön is a miniszterelnöktől és szavazzon!)

Publikálás dátuma
2019.01.10. 09:25

Fotó: Vajda József
Itt a pillanat, hogy kiderüljön, tud-e még érdemi kérdésekre válaszolni a kormányfő.
Színe elé engedi az újságírókat Orbán Viktor - rendhagyó módon most nem csak irányított kérdésekre felel, ugyanis a kritikus médiumok újságírói is faggathatják. Hogy válaszait kontrolálhatják- e viszontkérdésekkel a zsurnaliszták, azt nem tudni. A nepszava.hu viszont legalább annyira kíváncsi önökre, mint a miniszterelnök mondandójára. Így arra kérjük önöket, hogy: 
Írják meg nekünk, mit kérdeznének a miniszterelnöktől.

Ezt a Népszava Facebook-oldalán tehetik meg, a cikk alatt elhelyezett kommentben.
Tippeljék meg, miképp viselkedik Orbán Viktor a sajtótájékozatón

Szerző
Frissítve: 2019.01.10. 09:31

Mirkóczki: Ha szimbolikus körzetekben visszalépünk, ma nincs kétharmad

Publikálás dátuma
2019.01.10. 09:20

Fotó: Molnár Ádám
„A választáson a többi ellenzéki párttal együtt bizony mi is hibáztunk” – fogalmazott a Jobbik kommunikációs igazgatója.
A pártoknak most nem egymással kell hadakozniuk, először azt a helyzetet kell megteremteni, amelyben a politikai küzdelmeinket megvívhatjuk – mondta Mirkóczki Ádám a Magyar Narancsnak adott interjújában. A párt kommunikációs igazgatója szerint „optikaliag unortodox lépés” lehet, hogy a Parlament lépcsőjén tartott összellenzéki sajtótájékoztatón a képviselőjük csak pár méterre állt Gyurcsány Ferenctől.
„Ám az a politikatörténeti pillanat, ami az elmúlt hónapokban kialakult, pikánsabb a közös kiállásnál. Ebben a helyzetben logikus, hogy az ellenzék közösen akar nyomást gyakorolni a kormányra”

– tette hozzá.

Mirkóczki azt is mondta, hogy szerinte a választáson a többi ellenzéki párttal együtt ők is hibáztak.
„Ha 3-5 szimbolikus körzetben visszalépünk, akkor ma nincs kétharmad.Ez generálhatott volna a többi pártnál olyan nyomást, ami alapján ők is visszaléptek volna a javunkra. És ma több mandátummal rendelkeznénk mi is, ők is”

– jelentette ki.

Szerinte az EP-választáson sok értelme nincs közösen indulni.
„De ha az őszi önkormányzati választást nézzük, ott nálunk a többség már a hogyanon gondolkozik. Azon túl vagyunk, hogy ahhoz ragaszkodjunk, minden egyes városban legyen önálló jobbikos induló és polgármesterjelölt. De elvtelen, feltételek nélküli megállapodásokat sem akarunk, ellenben józan kompromisszumokról, programokról gondolkodunk”

– mondta Mirkóczki.

Szerző

Havazás, köd és eső nehezíti a közlekedést

Publikálás dátuma
2019.01.10. 08:31

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Jellemzően vizes, sónedves a főúthálózat. A déli országrészben, valamint északkeleten 100 méter alatti a látótávolság.
Sokfelé havazik a Dunántúl nyugati, északnyugati részén, valamint a főváros és Székesfehérvár térségében. Fonyód és Dunaújváros környékén eső esik. Az Alföldön sokfelé, elsősorban a déli és északkeleti részeken köd miatt korlátozottak a látási viszonyok – figyelmeztet honlapján az Útinform. A jelentések szerint a gyorsforgalmi utak burkolata országszerte a kiszórt sótól nedves. Székesfehérvár környékén latyakos a főutak burkolata, máshol az országban jellemzően vizes, sónedves a főúthálózat. Télies útviszonyokra lehet számítani több alsóbbrendű úton is Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megyében, valamint a Tiszántúlon. A sűrű köd miatt néhol 100 méter alatti a látótávolság a déli országrészben, illetve északkeleten. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt a légmozgás. A hőmérséklet a Dunántúl nyugati részén -2 és +2 fok között változik, keletebbre -10 és -3 fok közötti értékeket mérnek.

Hófúvás miatt figyelmeztetnek

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtökre. Az érintett, friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Az előrejelzés szerint kora délutánig helyenként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon (napközben fokozatosan egyre inkább nyugaton) fordulhat elő hózápor, illetve időszakosan kissé nagyobb területre kiterjedő havazás – a várható időjárásról itt írtunk bővebben.

Szerző
Témák
havazás eső köd