Nem kérdezhet Orbántól a Klubrádió és a Magyar Hang

Publikálás dátuma
2019.01.10. 09:31
illusztráció
Fotó: Szalmás Péter / Népszava
A Mérce és az Azonnali szerkesztőségét sem engedik be a miniszterelnöki sajtótájékoztatóra.
Tudomásul vette a Miniszterelnökség a Magyar Hang létezését, hisz hónapok óta először válaszoltak a szerkesztőség leveleire. Azonban a hetilap számára már nincs hely Orbán Viktor első kormányinfóján – mondta a hvg.hu-nak György Zsombor, a lap főszerkesztője. A Klubrádió számára sem jut hely: csütörtök reggeli műsorában ismertették, hogy hajnalban kaptak levelet a Miniszterelnökségtől. Elmondásuk szerint elsők között kérvényeztek minden létező csatornán belépést a sajtótájékoztatóra, és úgy tudják, hogy más szerkesztőségek későn regisztrálva is pozitív visszajelzést kaptak. A szervezők az Azonnali regisztrációját is visszautasították. A portált arról tájékoztatták, hogy akkreditációját „a nagyarányú médiaérdeklődésre való tekintettel”nem tudják elfogadni. A Mérce is arról számol be, hogy azt közölték velük: helyhiány miatt nem mehetnek el az eseményre. A Direkt36 és az Alfahír számára sincs már hely Orbán Viktor első kormányinfóján. 
Orbán Viktor mindenesetre készül a nagy fellépésre, csütörtök hajnalban már a Facebookon üzent a közelgő eseményről mindenkinek:
Orbán Viktor emberemlékezet óta nem tartott olyan tájékoztatót a hazai sajtónak, ahol elméletileg bármiről kérdezhető. E célra a kancelláriaminisztert – korábban Lázár Jánost, most Gulyás Gergelyt – ajánlotta, aki néhány hetente olyan tájékoztatót tart a magyar nyelvű sajtónak, ahol elvileg bármi szóba kerülhet. Esetenként különböző nyilvános eseményekre érkezvén, illetve onnan távozóban tehető fel a kormányfőnek néhány gyors kérdés, már amennyiben ez a miniszterelnököt ilyenkor fizikailag is eltakarni igyekvő Havasi Bertalan, illetve a testőrök szándékai ellenére sikerül. Orbán Viktor tavaly egy hasonló, gyors újságírói kérdés megválaszolását utasította vissza akképp, hogy az év végén úgy is sajtótájékoztatót tart. Ez eddig elmaradt, a jelek szerint most pótolják.
Szerző
Frissítve: 2019.01.10. 13:42

Orbánt mindjárt körbeveszik a kritikus újságírók (kérdezzen ön is a miniszterelnöktől és szavazzon!)

Publikálás dátuma
2019.01.10. 09:25

Fotó: Vajda József
Itt a pillanat, hogy kiderüljön, tud-e még érdemi kérdésekre válaszolni a kormányfő.
Színe elé engedi az újságírókat Orbán Viktor - rendhagyó módon most nem csak irányított kérdésekre felel, ugyanis a kritikus médiumok újságírói is faggathatják. Hogy válaszait kontrolálhatják- e viszontkérdésekkel a zsurnaliszták, azt nem tudni. A nepszava.hu viszont legalább annyira kíváncsi önökre, mint a miniszterelnök mondandójára. Így arra kérjük önöket, hogy: 
Írják meg nekünk, mit kérdeznének a miniszterelnöktől.

Ezt a Népszava Facebook-oldalán tehetik meg, a cikk alatt elhelyezett kommentben.
Tippeljék meg, miképp viselkedik Orbán Viktor a sajtótájékozatón

Szerző
Frissítve: 2019.01.10. 09:31

Mirkóczki: Ha szimbolikus körzetekben visszalépünk, ma nincs kétharmad

Publikálás dátuma
2019.01.10. 09:20

Fotó: Molnár Ádám
„A választáson a többi ellenzéki párttal együtt bizony mi is hibáztunk” – fogalmazott a Jobbik kommunikációs igazgatója.
A pártoknak most nem egymással kell hadakozniuk, először azt a helyzetet kell megteremteni, amelyben a politikai küzdelmeinket megvívhatjuk – mondta Mirkóczki Ádám a Magyar Narancsnak adott interjújában. A párt kommunikációs igazgatója szerint „optikaliag unortodox lépés” lehet, hogy a Parlament lépcsőjén tartott összellenzéki sajtótájékoztatón a képviselőjük csak pár méterre állt Gyurcsány Ferenctől.
„Ám az a politikatörténeti pillanat, ami az elmúlt hónapokban kialakult, pikánsabb a közös kiállásnál. Ebben a helyzetben logikus, hogy az ellenzék közösen akar nyomást gyakorolni a kormányra”

– tette hozzá.

Mirkóczki azt is mondta, hogy szerinte a választáson a többi ellenzéki párttal együtt ők is hibáztak.
„Ha 3-5 szimbolikus körzetben visszalépünk, akkor ma nincs kétharmad.Ez generálhatott volna a többi pártnál olyan nyomást, ami alapján ők is visszaléptek volna a javunkra. És ma több mandátummal rendelkeznénk mi is, ők is”

– jelentette ki.

Szerinte az EP-választáson sok értelme nincs közösen indulni.
„De ha az őszi önkormányzati választást nézzük, ott nálunk a többség már a hogyanon gondolkozik. Azon túl vagyunk, hogy ahhoz ragaszkodjunk, minden egyes városban legyen önálló jobbikos induló és polgármesterjelölt. De elvtelen, feltételek nélküli megállapodásokat sem akarunk, ellenben józan kompromisszumokról, programokról gondolkodunk”

– mondta Mirkóczki.

Szerző