Lelőtt egy embert, majd végzett magával egy osztrák férfi Káptalanfán

Publikálás dátuma
2019.01.11 07:05
Varga György
Fotó: MTI
Élettársára és a nő családjára támadt a férfi, két sérült életveszélyben van.
Egy 57 éves osztrák férfi csütörtök este megjelent élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol szóváltást követően először tüzet okozott a házban, majd rálőtt az ott tartózkodókra – írja a police.hu. A lövések következtében a nő édesapja a helyszínen életét vesztette, édesanyja súlyos, míg a nő és húga életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az osztrák férfi tettét követően saját magával is végzett.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte: az osztrák férfi 22 éves élettársa és 3 éves húga életveszélyesen megsérült, 40 éves édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik, 6 éves lánytestvérük a tűzben sérült meg, őt a mentők a helyszínen ellátták. Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója arról tájékoztatott, hogy a 3 éves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították intézményükbe, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták. Jelenleg a gyermekintenzív osztályon gépi lélegeztetés mellett kezelik, állapota továbbra is életveszélyes. A 22 éves élettársat a mentők a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték. Káldy Zoltán orvosigazgató péntek délelőtti közlése szerint a nő állapota súlyos, életveszélyes, de jelenleg stabil, az intenzív osztályon ápolják. Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója péntek délelőtt azt mondta: a Veszprémbe szállított 40 éves nőt az éjszaka folyamán megműtötték, jelenleg stabil állapotban, az intenzív osztályon kezelik, de lőtt sérülései miatt további műtétekre lesz még szükség. Az ügyben a rendőrség emberölés bűntett miatt indított eljárást.
Frissítve: 2019.01.11 12:27

Drogkereskedő bandát kapcsolt le a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.22 09:34

Fotó: police.hu
Csupán fél éve kezdtek kábítószert árulni Kispesten és Óbudán.
Bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 44, egy 45 és egy 56 éves férfi, illetve egy 29 és egy 48 éves nő kábítószerrel, illetve engedély nélküli egészségügyi termékekkel kereskednek - írja a police.hu. Budapesten, tavaly augusztusban vágtak bele a bizniszbe a gyanú szerint.
A bűnszövetség úgy épült fel, hogy a kábítószert, illetve az engedélyhez kötött egészségügyi termékeket a 44 éves férfi rendelte külföldről. Ezeket négy társával árulta döntően Kispesten és Óbudán, de olykor külföldre is továbbértékesített.
Szerdán fogták el őket a nyomozók. Két lakásban tartottak házkutatást, ezek során
két kilogramm amfetamint, valamint további 140 gramm kábítószergyanús anyagot, mobiltelefonokat és 125 különféle zacskókba és dobozokba csomagolt tiltott egészségügyi termékeket találtak.
A kispesti nyomozók a bűnszövetség tagjait kábítószer-kereskedelem bűntette, illetve egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vették őket.
Frissítve: 2019.03.22 09:50

Csecsemőgyilkosság Zichyújfalun - már második gyerekével végzett a fiatal nő

Publikálás dátuma
2019.03.22 08:05

Fotó: police.hu
Egy erdőben szülte meg, majd magára hagyta korábbi gyerekét 2017-ben.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyerekét.
A gyanúsított a folytatólagos kihallgatása során beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyereket, akit magára hagyott. Két éve egy Pest megyei település erdős területén szülte meg a gyerekét, akit ezt követően magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.