Orbán idén is Várkert Bazárban értékeli az évet

Publikálás dátuma
2019.01.12. 15:07

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A miniszterelnök február 10-én, várhatóan a Várkert Bazárban tartja évértékelő beszédét - informál a kormányközeli Magyar Idők.
Az elmúlt évhez képest korábban, február 10-én, vasárnap tartja 21. évértékelőjét Orbán Viktor miniszterelnök, jó eséllyel a Várkert Bazárban - "tudta meg" a napilapAz időpont megválasztása összefüggésben van azzal, hogy a kormánypártok – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – az évértékelőt követő héten rendezik szokásos kihelyezett frakcióülésüket, az Országgyűlés tavaszi ülésszakát megelőzően. Tavaly a képviselőcsoportok tanácskozása megelőzte Orbán Viktor évértékelőjét, most viszont olyan fontos bejelentések várhatók a február 10-i kormányfői beszédben, amelyek feladatot rónak majd a frakciókra a törvényhozásban - állítja a jól informált lap.  Az évértékelőn a miniszterelnök ismerteti a kormány legújabb családtámogatási döntéseit, és az európai parlamenti választás tétjéről is beszélni fog.   A kormánypártok kihelyezett, összevont frakcióülését információink szerint február 13–14-én tartják meg, az Országgyűlés tavaszi ülésszaka pedig a következő hétfőn, február 18-án kezdődik.  
Szerző

Még több helyen lélegzünk be egészségtelen levegőt

Publikálás dátuma
2019.01.12. 14:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az északi és az északkeleti országrészben több helyen is romlott a levegő minősége a magas szálló por (PM10) tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Továbbra is veszélyes a levegő minősége Putnokon. Kazincbarcika, Miskolc, Sajószentpéter és Salgótarján térségében a levegő egészségtelen minősítést kapott. A Levegőhigiénés Index alapján további négy településen - Eger, Oszlár, Nyíregyháza, Szolnok - kifogásolt volt a levegő minősége. A légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak tüneteik felerősödésére. A Nemzeti Népegészségügyi Központ az egészségtelen és veszélyes levegőminőségű helyeken nem javasolja a hosszabb ideig szabadban tartózkodást, továbbá kéri az érintett területeken a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzését.
Szerző

"Elegünk van abból, hogy amíg Orbán olcsón menzázik a várban, addig az ELTE több karán sok százmilliós leépítések történnek!"

Publikálás dátuma
2019.01.12. 12:34
Tüntetés a CEU mellett 2018. november 16-án.
Fotó: Vajda József / Népszava
A Hallgatói Szakszervezet tiltakozott az Educatio Kiállításon, ahol Horváth Zita, az Emmi felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára beszélt.
Szombat délelőtt az Emmi felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, Horváth Zita beszélt volna az Educatio Kiállításon a felsőoktatásban elérhető ösztöndíjakról és a minőségi felsőoktatásról, amikor a Hallgatói Szakszervezet 15-20 tagja felállt, és kórusban mondták:
„Jó reggel kívánunk tisztelt helyettes államtitkár asszony! Magyar fiatalok vagyunk, és nagyon elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk! Elegünk van abból, hogy amíg Orbán Viktor olcsón menzázik a várban, addig az ELTE több karán sok százmilliós leépítések történnek!"

- hallható a Mérce videójában.

A diákok elmondták: szerintük ott tart a felsőoktatás helyzete, hogy a „kémiai kísérleteket szóban, az informatikai műveleteket papíron kell levezetni”. Felrótták a CEU elüldözését, a társadalmi nemek szak megszüntetését, és a Corvinus privatizációját. De hangsúlyozták azt is, hogy kiállnak mindazok mellett, akiket megnyomorít a kormány politikája.
„Nem leszünk rabszolgák!”

– zárták le az akciójukat és sok sikert kívántak Horváth Zita helyettes államtitkárnak a beszédéhez.

Szerző