Előfizetés

Kiállításról lophattak el egy festményt Székesfehérváron

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.15. 12:35

A kisméretű akvarellt akár egy táskában is kivihették az épületből. Az intézmény a lakosság segítségét kéri.
Szombaton még megvolt, azóta azonban eltűnt egy festmény a Szabadművelődés Háza kiállítóterméből – írja az fmc.hu. A helyi portálnak az intézmény igazgatója elmondta: a nagyjából 60 ezer forint értékű kép valamikor a hétvégén tűnt el Kopiás Gabriella december 7. óta látogatható kiállításáról.
„Január 12-én, szombaton még ott volt a falon, vasárnap délután azonban már hűlt helye volt. Ekkor észlelte a vendégét kísérő művésznő, hogy nincs a helyén az akvarell”

– mondta Kiss Dorottya.

A mű címe Bouquet, mérete pedig 30 x 40 centiméter, és szép, míves keretben van. A terem nincs bekamerázva, ezért felvétel sem készült a helyszínen, ráadásul teremőr sem dolgozik a kiállításon. Az igazgató szerint olyan kicsi a festmény, hogy akár egy kisebb táskában vagy ridikülben is elfér, ezért akár feltűnésmentesen is kivihette bárki az épületből. Egyelőre nem tettek feljelentést a rendőrségen, hanem a lakosság segítségét kérik az akvarell előkerítésében. 

Magyar vásárlókat is átvert a webáruház, már nyomoz a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.15. 08:37

Európa-szerte a 2500-at is meghaladhatja a megkárosított emberek száma.
Csak Magyarországon 11 millió forinttal károsíthatott meg vásárlókat egy angliai székhelyre bejelentett webáruház, ám a károsultak szerint a cég ennél jóval több pénzt csalhatott ki az emberektől. Európa-szerte a 2500-at is meghaladhatja az átvert emberek száma – hangzott el az ATV híradójában. A csatornának egy nő elmondta, hogy december elsején egy webshopból rendelt meg egy szárítógépet, ami még mindig nem érkezett meg. Az asszony már a regisztrációhoz nyitott fiókjába sem tud belépni a webshopban. 
„Többször próbálkoztam, ez nem sikerült, ez kezdett gyanússá válni. Majd pénteken, amikor ki kellett volna szállítani, megnéztem a fórumban a véleményeket, és láttam, hogy nagyon sokan jártak ugyanígy”

– tette hozzá a nő.

A webshop károsultjai azóta egy Facebook-csoportot is létre hoztak, ahol folyamatosan emelkedik a tagok száma. A tavaly novemberben, röviddel a Black Friday előtt bejegyzett cég az ATV szerint csak a magyar vásárlóitól 11 millió forintot szedett be. A weboldalon ugyanis nyomatékosították, hogy a megrendelt termékekért előre kell átutalni a vételárat. A cég székhelyszolgáltatója a jelzések miatt korábban már próbált érdeklődni a webshopnál, ahonnan kapott is válaszul egy kijelentést, mely szerint a cég visszautalta a befizetett pénzt az elégedetlen ügyfeleknek. A rendőrség közben az ATV Híradónak azt írta, hogy több sértett feljelentése alapján a 13. kerületi kapitányság már nyomoz az ügyben. A cég után Horvátországban is nyomoznak.

Holttestet találtak egy kigyulladt lakókocsiban Nagymaroson

MTI
Publikálás dátuma
2019.01.15. 08:20

A tűz a Galagonya utcában keletkezett, a körülményeket vizsgálják.
Kigyulladt egy lakókocsi Nagymaroson egy üres telken, a tűzoltók egy ember összeégett holttestét találták meg a kocsi átvizsgálásakor – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a Galagonya utcában keletkezett tüzet a nagymarosi és a váci tűzoltók fékezték meg, a lakókocsi kiégett. A tűz okát és a körülményeket vizsgálják.