Előfizetés

Ketten megsérültek egy balesetben az M7-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.16. 09:56
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
Az autópályán torlódásra kell számítani.
Összeütközött két autó az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 14-es kilométerszelvénynél – írja a police.hu. A balesetben két ember megsérült. Az M7-es autópályán torlódásra kell készülniük a közlekedőknek.

Pitbullok támadtak egy 13 éves fiúra Somogy megyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.16. 09:38

Fotó: Shutterstock
A gyerek testével védte húgát, aki így el tudott szaladni.
Súlyosan megsérült egy 13 éves fiú, miután három pitbull támadt rá és testvérére a Somogy megyei Ötvöskónyiban – hangzott el az RTL Klub híradójában. A gyerek éppen az óvodába kísérte testvérét, amikor rájuk rontottak a kutyák. A fiú testével védte húgát, aki így el tudott szaladni, ám őt a kezén, a lábán és a fején harapták meg a pitbullok. Húga egy arra járó férfitól kért segítséget: a férfi elmondása szerint megjelent a kutyák gazdája, aki ütni kezdte az állatokat, hogy ne bántsák a kisfiút. Ő bemenekült a kislánnyal egy közeli házba, ahova végül a kutyák gazdája – ölében a sérült fiúval – is berohant, és hívták a mentőket. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a csatornának elmondta: a gyerek a karján,  alábán és a fején is sérüléseket szenvedett. A helyszínen ellátták és stabilizálták az állapotát, majd a kaposvári kórházba vitték. A kutyák egy nagyjából 90 centiméteres drótkerítéssel körülvett ház udvarából szökhettek ki. Gazdájuk szerint nem ő hagyta nyitva a kaput, valaki kiengedte az állatait. A falubeliek úgy tudják, a férfi 4 pitbullt és két másik kutyát tart a kertjében, és azt mondták: már többször volt gond az állatokkal.

Újabb részletek derültek ki a káptalanfai tragédiáról

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.16. 09:14

Fotó: AFP
Megszólalt az édesanya, akit meglőtt a támadó.
Képtelen volt feldolgozni válását, illetve a magyar barátnőjével való szakítás is megviselhette azt az 57 éves osztrák férfit, aki múlt csütörtökön, Káptalanfán megjelent volt élettára családjának házánál, és lövöldözni kezdett – írja a Blikk. A támadásban a nő édesapja a helyszínen életét vesztette, édesanyja súlyos, míg a volt barátnő és húga életveszélyes sérüléseket szenvedett.   A lap a szomszédoktól úgy tudja, a férfinak az első házasságából egy lánya is született, ám sem gyermekével, sem volt feleségével nem tartotta a kapcsolatot, és érezni lehetett rajta, hogy nagyon megtört a szakítás miatt.
veol.hu azt írja, az édesanya fémlappal az állkapcsában, gipsszel a karján tért vissza Káptalanfára.
„Váratlanul toppant be házunkba akkor este, kilenc órakor a nagyobbik lányom élettársa, majd mondott valamit a lányomnak németül, de azt mi nem értettük. Abban a pillanatban előrántotta a fegyverét, és kétszer a férjem hasába lőtt. Aztán odafordult a nagyobbik lányomhoz, őt is meglőtte, majd felém nézett, a fotelhoz jött, ahol ültem, ölemben a hároméves kislányommal, és az arcomba lőtt”

– mondta portálnak.

Hozzátette, hogy hirtelen egy villanást érzett az arcában, de a fájdalmat felülmúlta az aggódás gyermekeiért. Azonnal eltakarta kislánya fejét, hogy védje a lövéstől, erre a nő karját találta el egy golyó. A támadó két Molotov-koktélt is eldobott. Az egyik a 7 éves lány mellett robbant, így a gyermek ruhája lángra kapott. A férfi ezután az anya fejéhez szegezte a fegyvert. Súlyosan sebesült férje feltápászkodott, megfogta a támadót, mire az még két golyót lőtt a férfiba. Ezután az osztrák férfi lelőtte a kutyáját, majd azt kiáltotta, „figyelj!”, és agyonlőtte magát.