Hamis játékokat foglaltak le a pénzügyőrök Ferihegyen (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.17 09:06
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
Elrendelték a küldemények megsemmisítését, a termékekkel okozott kár meghaladja a 28 millió forintot.
Több mint 1,5 tonna hamis játékfigurát, hamis Samsung emblémát és matricát, valamint hamis Mercedes felnit foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán.  A közlemény szerint olyan, Kínában feladott küldemények kerültek a vámosok látókörébe, amelyeknek a címzettje egy ukrajnai lakcímmel rendelkező személy volt. A csomagokat átvizsgálták, és – 12 480 L.O.L. Surprise védjeggyel ellátott gyermekjátékot, – hat Mercedes védjeggyel ellátott felnit, – egy 290 Avengers védjeggyel ellátott játékfigurát, – valamint 10 150 Samsung matricát és 9 800 Samsung emblémát találtak.   A játékokkal, matricákkal, emblémákkal és felnikkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy azok szellemi tulajdonjogot sértenek, a szakértői vélemény pedig megállapította, hogy a felsorolt tárgyak mind hamisítványok. A pénzügyőrök elrendelték a küldemények megsemmisítését, melyhez a jogtulajdonos és a küldemény címzettje is hozzájárult. A hamis termékekkel okozott kár meghaladja a 28 millió forintot.
Frissítve: 2019.01.17 09:46

Leugrott egy ember az Allee bevásárlóközpont emeletéről

Publikálás dátuma
2019.03.24 19:26
Illusztráció
Fotó: Vajda József
Az újbudai pláza annyit közölt, hogy az egyik vendég a korláton átmászva leugrott az emeletről. A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, az érintettet pedig kórházba szállították.
Egy ember leugrott az emeletről a budapesti XI. kerületi Allee bevásárlóközpontban. Az Index éppen ott tartózkodó olvasója egy fotót is készített a helyszínről, amelyen látszik a vérfolt is, amely a zuhanás után keletkezett. A rendőrség és a mentők is a helyszínre siettek.

Az üggyel kapcsolatban a portál megkereste az Allee-t is, amely azt a tájékoztatást adta, hogy az egyik vendég a korláton átmászva leugrott az emeletről. A rendőrség pedig annyit mondott, hogy idegenkezűségre utaló nyom nincs, és az érintetett kórházba szállították.

Szörnyethalt egy 34 éves motoros Heves megyében

Publikálás dátuma
2019.03.24 17:44

Fotó: police.hu
Az áldozat egy személyautóval ütközött Bátor és Bükkszék között. A gépkocsiban két ember utazott, őket a mentők látták el.
Meghalt egy motoros, aki összeütközött egy gépkocsival a Heves megyei Bátor és Bükkszék között vasárnap délután - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. A rendőrség honlapja szerint a baleset következtében a 34 éves motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autóban két ember utazott, őket a mentők ellátták. 

A baleset körülményeit az Egri Rendőrkapitányság vizsgálja. 
Frissítve: 2019.03.24 22:02