Hamis játékokat foglaltak le a pénzügyőrök Ferihegyen (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.17. 09:06
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
Elrendelték a küldemények megsemmisítését, a termékekkel okozott kár meghaladja a 28 millió forintot.
Több mint 1,5 tonna hamis játékfigurát, hamis Samsung emblémát és matricát, valamint hamis Mercedes felnit foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán.  A közlemény szerint olyan, Kínában feladott küldemények kerültek a vámosok látókörébe, amelyeknek a címzettje egy ukrajnai lakcímmel rendelkező személy volt. A csomagokat átvizsgálták, és – 12 480 L.O.L. Surprise védjeggyel ellátott gyermekjátékot, – hat Mercedes védjeggyel ellátott felnit, – egy 290 Avengers védjeggyel ellátott játékfigurát, – valamint 10 150 Samsung matricát és 9 800 Samsung emblémát találtak.   A játékokkal, matricákkal, emblémákkal és felnikkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy azok szellemi tulajdonjogot sértenek, a szakértői vélemény pedig megállapította, hogy a felsorolt tárgyak mind hamisítványok. A pénzügyőrök elrendelték a küldemények megsemmisítését, melyhez a jogtulajdonos és a küldemény címzettje is hozzájárult. A hamis termékekkel okozott kár meghaladja a 28 millió forintot.
Szerző
Témák
repülőtér NAV
Frissítve: 2019.01.17. 09:46

Keresztbe állt egy autó a Margit hídi villamossíneken, a megálló korlátját is áttörte

Publikálás dátuma
2019.01.17. 07:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem tudni, hogy megsérült-e valaki a Budapesten történt balesetben. A villamos helyett pótlóbusz közlekedik.
A villamossínekre hajtott egy gépkocsi a budapesti Margit híd középső szakaszán csütörtök reggel 6 körül.
Az autó a híd közepén lévő villamosmegállóban állt meg keresztben, annak korlátját is áttörve

- írta le a helyzetet a Népszava egy olvasója. Mivel korán reggel van, talán nem várakozott senki a megállóban, ám aki az autóban ült, megsérülhetett. Erről még hivatalos tájékoztatás nem született.
A katasztrófavédelem szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók szüntetik meg a forgalmi akadályt, amelyhez a közlekedési társaság értesítését is kérték. Az autóforgalom nem állt le, de a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek.
Szerző
Témák
baleset Budapest
Frissítve: 2019.01.17. 10:15

Videóra vették, ahogy elfüstöl egy busz Budapesten

Publikálás dátuma
2019.01.16. 18:11
Illusztráció
Fotó: Népszava
A sofőr mindenkit időben leszállított.
Lángra kapott a BKK egyik autóbusza, az ekkor pont a Kossuth nyomdánál járó 168E számú járat. A 444.hu egyik olvasója videón is megörökítette az esetet:
A beszámoló szerint már akkor érezni lehetett a füstöt, amikor az utasok felszálltak, és hamarosan a füstjelző is bejelzett. A sofőr ekkor, még pont időben, mindenkit leszállított. Aztán megpróbált elgurulni, de egy pillanatra lángra kapott a motor.
Szerző
Frissítve: 2019.01.16. 18:41