Kitiltották az Országházból az Echo TV-st, aki titokban fotózta Ujhelyit a menzán

Publikálás dátuma
2019.01.18. 13:52

Fotó: Vajda József
„Ideje észrevenniük, hogy nekik sem lehet mindent” – hangsúlyozta az MSZP EP-képviselője.
Kitiltották az Országházból és az Országgyűlési Irodaház helyiségeiből az Echo TV munkatársát, aki nemrég titokban lefotózta Ujhelyi Istvánt a Képviselői Irodaház menzáján. Ujhelyi a Facebook-oldalán azt írta: az Országgyűlés sajtófőnöke – a képviselő hivatalos bejelentésére reagálva válaszul – közölte, hogy az EchoTV elismerte, egyik munkatársuk fotózgatta a képviselőket az irodaház menzáján. Az illetőt, aki ráadásul visszaesőként szegi meg a szabályokat, az ülésszak végéig kitiltották.
„A nevét csak azért takartam ki, mert nem a személyét, hanem az általa képviselt arrogáns, etikát és erkölcsöt nem ismerő lakájmédiát kívánom Önöknek megmutatni. Ideje észrevenniük, hogy nekik sem lehet mindent. Hiába hiszik azt, hogy a Fidesz-kormány kiszolgálószemélyzeteként, politikacsináló közszereplőként a rezsim védelmét élvezik. Rosszul hiszik”

– fogalmazott Ujhelyi.

Az EP-képviselő az erről szóló választ is közzétette a közösségi oldalon:
Szerző

Kígyózott a sor a Corvin mozi foteleiért

Publikálás dátuma
2019.01.18. 13:06

Fotó: Draskovics Ádám
Rengetegen gyűltek össze ma délelőtt a Corvin mozinál, hogy jelképes összegért, mindössze darabonként 1000 forintért juthassanak hozzá egy, vagy akár több - egyébként kidobásra szánt - mozis székhez.
A nem mindennapi kiárusítást reggel 10 órára hirdették meg, egyes beszámolók alapján azonban az igazán szemfülesek már 9-kor a mozi bejárata előtt várakoztak, és kevesebb, mint fél óra alatt már hosszan kígyózott a sor. A filmpalota belső felújítása január 21-én kezdődik, ennek keretein belül cserélik le a huszonéves nézőtéri foteleket, valamint a kárpitozás és a belső dizájnelemek is megújulnak. Összesen 980 foglalható szék volt, és egy érdeklődő maximum tizenötöt vehetett magának. Azok, akik szerencsével jártak, az épületbe bejutva megadhatták a regisztrációhoz szükséges adatokat, innen pedig sorszámozott matricákkal ellátva, öt fős csoportokban kísérték fel őket a termekhez, ahol mindenki kiválaszthatta a számára legszimpatikusabb fotelt.
A székek elszállítására a jövő hét folyamán, a termek felújításának megkezdésével egy időben kerül sor, és az érintetteknek 3 nap áll rendelkezésére, hogy a lefoglalt „kincseket” elfuvarozzák. Többeket megkérdeztünk arról, hogy mégis miért van szüksége ezekre a székekre. A várakozók egy része ezt azzal indokolta, hogy valamilyen projekt megvalósításához, kávézóhoz, kisebb vetítőteremhez használja majd fel, de volt olyan is, aki csak otthonra szeretett volna magának 1-2 „különleges” darabot: néhányan közülük régi vágyuk beteljesítéseként, míg mások mindössze hirtelen ötlettől vezérelve válhattak boldog moziszék tulajdonossá.
„Szeretek hazavinni mindenféle nekem tetsző tárgyat az amúgy is eklektikusan berendezett lakásomba, jó lenne egy kis mozi-hangulatot érezni otthon, és a színe is melegséget sugároz. Ráadásul, ha vendégek jönnek, jó szolgálatot tehet a most használatos konyhaszék helyett"

– fogalmazott egy hölgy.

Az érdeklődők rendkívül kitartóan, töretlen reménnyel és lelkesedéssel, jó hangulatban vártak sorukra, még a barátságtalan időjárás ellenére is, és arra a kérdésünkre, hogy meddig terveznek még ott állni, egymástól függetlenül azt az egybehangzó választ adták, hogy: „addig, míg valaki tudomásukra nem hozza, hogy az utolsó szék is elkelt, ők bizony nem mennek sehová”. 
Szerző
Témák
Corvin mozi szék
Frissítve: 2019.01.18. 16:36

Influenza – Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Publikálás dátuma
2019.01.18. 12:47
Kedden részleges látogatási tilalom három szabolcsi kórházban MTI Fotó: Balázs Attila
A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány. Mutatjuk, melyik intézményekben tilos a látogatás.
Az influenzajárvány miatt további intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett legfrissebb adatokból. Az MTI összefoglalója szerint péntektől teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) budapesti, balatonfüredi és hévízi telephelyein. Szintén teljes látogatási tilalom van a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben, illetve a megyében működő több ápolási otthonban is. Nem lehet a betegeket felkeresni a Semmelweis Egyetem I. Sz. belgyógyászati klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, a transzplantációs és onkológiai központban, a gyermekgyógyászati és pulmonológiai klinikán, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs Klinika intenzív részlegén. Teljes körű a látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekgyógyászati Központban is. Részleges látogatási tilalmat vezettek be a Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben. Szintén korlátozottan lehet a betegek felkeresni a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben. Részleges látogatási tilalmat vezettek be a Bács-Kiskun megyei kalocsai Szent Kereszt Kórházban, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi kórházában, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kátai Gábor Kórházban.

Megkezdődött a járvány

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány az országban. Az adatok szerint a január 7. és 13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz. Valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteg Fejér megyében, Budapesten, Pest és Somogy megyében volt, a legkevesebb pedig Somogy, Nógrád és Csongrád megyében. A betegek 19,7 százaléka gyermek, 42,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 26,7 százaléka, 11 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.
Szerző