Előfizetés

Vezetékszakadás miatt bénult le a vasúti forgalom Rákosnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.21. 20:11
Illusztráció
Fotó: Népszava
Több vonat is kimaradhat a fővárost Szolnokkal összekötő vonalon, mivel megrongálódott a felsővezeték Rákos állomáson.
Jelentős késésekre és akár vonatkimaradásokra is számítani kell a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon hétfő este, mert Rákos állomást műszaki hiba miatt lezárták - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Kavalecz Imre szerint a felsővezeték megrongálódott, emiatt kellett lezárni az állomást. A vasúttársaság azt javasolja, hogy aki teheti, vegye igénybe a BKK-járatokat az elővárosi vonatok helyett, továbbá a H8-as gödöllői HÉV vonalat, a BKV 168E, 169E autóbuszait, illetve az M2-es metrót az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között. A MÁV online térképe alapján mindkét vonalon 60 percet meghaladó késésekkel közlekednek a vonatok.

Meghalt egy nő, akire ráomlott egy lakatlan ház teteje

MTI
Publikálás dátuma
2019.01.21. 19:22

Lakatlan ház tetőszerkezete omlott két emberre Encsen, egyikük a helyszínen meghalt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Dojcsák Dávid elmondta, hogy a ház padlásterében egy nő és egy férfi tartózkodott, amikor a baleset bekövetkezett. A férfi ki tudott menekülni, a nő azonban a romok alá szorult, a mentők már nem tudtak rajta segíteni. Az encsi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.

Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy Fejér megyei férfi (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.21. 18:38
Bilincsben vitték el a férfit, aki a gyanú szerint kivégeztette volna szüleit
Fotó: police.hu
A 19 éves gyanúsított több embert is megkeresett, hátha vállalják a kettős gyilkosságot.
Haszonszerzésből kívánta szülei halálát a rendőrség szerint egy 19 éves Fejér megyei férfi: a gyanúsított, Gy. K. több ismerősét is rá akarta venni a gyilkosság végrehajtására, és nagyobb összeget ígért nekik családja kiirtásáért.
Bár erre a police.hu közleménye nem tér ki, sejthetően az egyik megkeresett értesítette a hatóságokat a férfi szándékáról. A rendőrök január 19-én elfogták, és kihallgatták az emberölés előkészületével gyanúsított fiatalembert , két nappal később bírósági jóváhagyással pedig le is tartóztatták.