Előfizetés

Több mint kétmilliárd a tét - Ellenőrizte már a lottószelvényét?

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.01.26. 19:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 45 (negyvenöt) 67 (hatvanhét) 79 (hetvenkilenc) 86 (nyolcvanhat) 88 (nyolcvannyolc) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 42 darab, nyereményük egyenként 1.506.625 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 28.005 forint; 2 találatos szelvény 74.812 darab, nyereményük egyenként 1975 forint. Joker: 183258

Egymilliárd forint közpénzt kapott Sopron, hogy fesztiváloknak építkezzen

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.01.26. 16:18
A soproni VOLT Fesztivál - Illusztráció
Fotó: VOLT FESZTIVÁL
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű a költés, a helyszínt pedig beruházási célterületté nyilvánította a kormány.
Kilencszázkilencvenmillió forint támogatást kapott a központi költségvetésből a soproni önkormányzat állami és önkormányzati tulajdonban lévő területek közműfejlesztésére zenei fesztiválok és más városi rendezvények megtartásához, derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározatból.
A beruházás megvalósítását követően a soproni önkormányzat az állami tulajdonú területeket zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megtartásához használhatja. A kormány négy ingatlanra vonatkozóan adja a támogatást, amelyek a Sopron és Harka közötti területen helyezkednek el, a Lővér kemping szomszédságában. Ez utóbbi biztosít helyszín évek óta a nemzetközileg is ismert, forprofit VOLT fesztiválnak.
A területeket beruházási célterületté nyilvánította a kormány. Szintén a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az a kormányhatározat, amely a Sopron rendezvényterületének kialakítására irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja.

Olyan ónos eső jön, hogy hét megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.01.26. 14:44
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szombaton melegfront éri el az országot, néhol havat, máshol viszont ónos esőt hozva magával.
Egy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton. A veszélyjelzés szerint
  • Győr-Moson-Sopron megyében másodfokú a figyelmeztetés;
  • Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas és Veszprém megyében elsőfokú riasztás van érvényben.
Szombaton északnyugat felől melegfront éri el az országot, amelyből egyre nagyobb területen lehet számítani kisebb csapadékra. Kezdetben többnyire havazás, majd délután, késő délután északnyugat felől egyre több helyen lehet ónos eső, fagyott eső, havas eső, végül eső.
Marad ugyanakkor a havazás a Tiszántúlon, valamint az északkeleti megyékben.

Jellemzően 1-2 centiméter - de néhol akár 2-4 centiméternyi - friss hó hullhat. Emellett néhány tizedmilliméter, Győr-Moson-Sopron megyében jelentősebb mennyiségű ónos esőre is készülni kell. Éjjel kezdetben még többfelé hullhat kisebb mennyiségű csapadék, a Tiszántúlon és északkeleten továbbra is hó, míg attól nyugatra vegyes halmazállapotú csapadék, esetleg eső.
Vasárnap napközben már inkább csak az ország keleti felén fordulhat elő további kisebb havazás, hószállingózás, legtovább a keleti, északkeleti határ mentén.