Tonnányi petrezselyemgyökeret loptak Királyhegyesről

Publikálás dátuma
2019.01.28. 10:02

Fotó: police.hu
A két gyanúsított háromszor is visszament a terményért, a tulajdonos végül rajtakapta őket.
Legalább 1200 kilónyi petrezselyemgyökeret lopott el a rendőrség szerint két férfi tavaly novemberben egy királyhegyesi földről: a makói és apátfalvai gyanúsítottak háromszor fordultak a 65 ládányi zsákmánnyal, ám az utolsó alkalommal összefutottak a föld gazdájával is, írja a police.hu.
A tulaj a rendőrséghez fordult, a két férfit pedig a helyszínen elfogták, lefoglalva a gyökereket is. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek – az ellenük lopás gyanújával indított eljárást a Makói Rendőrkapitányság épp a napokban fejezte be, így hamarosan vádemelés is történhet az ügyben. A petrezselyemgyökér drága leveszöldségnek számít, a piacokon több mint ezer forintot is kérnek kilójáért, vagyis a két férfi milliós bevételben bízhatott.
Szerző

Holttestet találtak a lángoló családi házban Pusztamonostoron

Publikálás dátuma
2019.01.28. 08:10
Illusztráció
Fotó: Tóth Norbert törzsőrmester / /BM túzoltóság/Facebook
Hatvan négyzetméteres épület égett le a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, egy ember életét vesztette.
Háztűzhöz riasztották vasárnap éjjel a jászberényi tűzoltókat, egy családi ház égett Pusztamonostoron, a Zrínyi utcában. 
A tűz az egyik szobából indult, majd átterjedt a tetőszerkezetre is – a tűzoltók ugyan eloltották a lángokat, de az elszenesedett födémszerkezet beszakadt. A romok alatt később egy holttestet találtak - jelentette a megyei katasztrófavédelem.
Szerző

Kigyulladt a nyári konyha, bent égett egy ember Szabadkígyóson

Publikálás dátuma
2019.01.27. 08:58
Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Ádám
Meghalt az az ember, akit egy kigyulladt melléképületből hoztak ki a tűzoltók a Békés megyei településen.
A katasztrófavédelem vasárnap reggel közölte az MTI-vel, tűz ütött ki egy lakóháztól külön álló, nyári konyhának használt melléképületben Szabadkígyóson a Lehel utcában. A békéscsabai hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A helyiségben találtak egy eszméletlen embert, akit a mentők megpróbáltak újraéleszteni, az illető azonban elhunyt.