Korcsolyapartival és zeneszóval akarja lenyomni az ellenzéki tüntetést a fideszes vezetés

Publikálás dátuma
2019.01.30 15:42

Fotó: Draskovics Ádám
Egyre újabb trükköket vetnek be a kormánypárti városok az ellenzéki demonstrációk ellehetetlenítésére.
A rabszolgatörvény ellen protestál pénteken minden ellenzéki párt Újpesten - az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP egyaránt ott lesz, illetve több civil szervezet is demonstrál. A rendezvényt időben, múlt csütörtökön bejelentették, és meg is kapták a gyülekezési engedélyt. Csakhogy erősen kérdéses, mennyire hallatszik majd az elégedetlenség hangja - és ezt szó szerint kell érteni. Ugyanis a városháza mellett jégpálya található, ahova tüntetés péntekjére zenés karácsonyra invitálják a kerület lakóit - a meghívó tanulsága szerint az ötletgazda az önkormányzat. A tüntetés szervezői szándékos rászervezést gyanítanak, és vélhetően nem alaptalanul, legalábbis a korábbi események tükrében. Például korábban birtokvédelmi eljárással, illetve jegyzői figyelmeztetéssel (2 milliós bírsággal ígéretével súlyosbítva) próbálták kiszorítani a piac előtti közterületekről. Az is a szándékosság gyanúját erősíti, hogy a szervezőknek ma (két nappal a demonstráció előtt) jutott eszébe ez az ötlet.
Frissítve: 2019.01.30 17:47

Óriási repülőt "kényszerített" földre Ferihegyen egy utas rosszulléte

Publikálás dátuma
2019.04.19 14:17
A Qatar Airways egyik Airbus A380-asa
Fotó: AFP/ Nicolas Economou
Ilyen Airbus A380-as superjumbo becenevű óriás eddig csak egyszer járt Budapesten, a reptér nem is képes kiszolgálni ekkora repülőgépet.
A budapesti repülőtéren szakította meg útját a Qatar Airways Doha – London (Heathrow) járata pénteken, írja az airportal.hu. A QR3-as számú járatot teljesítő Airbus A380-800-as típusú repülőgép személyzete egy utas rosszulléte miatt döntött a nem tervezett leszállás mellett.
A kétszintes, négy hajtóműves utasszállító biztonságosan leszállt a ferihegyi repülőtéren, ahol megkezdték az utas vizsgálatát.
Az Airbus A380-as superjumbo becenevű óriás a világ legnagyobb befogadóképességű utasszállító repülőgépe. Budapesten ritka vendégnek számít, eddig egyetlen egyszer, 2011 októberében járt ilyen Ferihegyen, egy bemutató alkalmával. A repülőtér az érvényben lévő eljárások szerint csak korlátozásokkal képes kiszolgálni a típust.
Frissítve: 2019.04.19 14:23

37 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány - majdnem mind a Miniszterelnöki Kormányirodánál landol

Publikálás dátuma
2019.04.19 13:53
Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt érkezik a kinevezés előtti meghallgatás
A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 26,3 milliárdhoz jutott. De bőven jut sportra, és még az egyházaknak is cseppen valamennyi.
A Magyar Közlönyben megjelent határozat 37 milliárd 279 millió forint átcsoportosításáról rendelkezik, a pénz forrása a központi maradványelszámolási alap - szúrta ki a Napi.hu. Ebből
  • 2 milliárd 995 millió jut a Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és a sportesemény pályázatokra;
  • 157 millió az egyházak az alapintézményeik működtetésére (az szja kiegészítéseként);
  • 525 millió az Európai Tett és Védelem Ligával kapcsolatos kiadásokra;
  • 1 milliárd 396 millió forint jut az Országgyűlés Hivatalának dologi kiadásaira;
  • 1 milliárd 409 millió a Steindl Imre program támogatására;
  • 1 milliárd 680 millió a Miniszterelnökségnek felhalmozásra és még 720 millió működésre; és
  • még 1 milliárd 368 millió a Miniszterelnökségnek, szakpolitikai feladatok támogatása;
  • 1,5 milliárd fordítható a közúthálózat fejlesztésére.
A Miniszterelnöki Kormányiroda költségvetési fejezetben szereplő nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 26 milliárd 291 millió forinthoz jutott.