Korcsolyapartival és zeneszóval akarja lenyomni az ellenzéki tüntetést a fideszes vezetés

Publikálás dátuma
2019.01.30. 15:42

Fotó: Draskovics Ádám
Egyre újabb trükköket vetnek be a kormánypárti városok az ellenzéki demonstrációk ellehetetlenítésére.
A rabszolgatörvény ellen protestál pénteken minden ellenzéki párt Újpesten - az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP egyaránt ott lesz, illetve több civil szervezet is demonstrál. A rendezvényt időben, múlt csütörtökön bejelentették, és meg is kapták a gyülekezési engedélyt. Csakhogy erősen kérdéses, mennyire hallatszik majd az elégedetlenség hangja - és ezt szó szerint kell érteni. Ugyanis a városháza mellett jégpálya található, ahova tüntetés péntekjére zenés karácsonyra invitálják a kerület lakóit - a meghívó tanulsága szerint az ötletgazda az önkormányzat. A tüntetés szervezői szándékos rászervezést gyanítanak, és vélhetően nem alaptalanul, legalábbis a korábbi események tükrében. Például korábban birtokvédelmi eljárással, illetve jegyzői figyelmeztetéssel (2 milliós bírsággal ígéretével súlyosbítva) próbálták kiszorítani a piac előtti közterületekről. Az is a szándékosság gyanúját erősíti, hogy a szervezőknek ma (két nappal a demonstráció előtt) jutott eszébe ez az ötlet.
Szerző
Frissítve: 2019.01.30. 17:47

A rabszolgatörvényről kérdezték a Volánbuszt, szóról szóra ugyanazt válaszolta, mint a Posta

Publikálás dátuma
2019.01.30. 15:06
alkovics László innovációs és technológiai miniszter és Dávid Ilona, a VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója bemutatják az új au
Fotó: Tóth Gergő
A kormánypropagandát visszhangozva sorosozott a társaság ahelyett, hogy elmondta volna, kell-e heti hat napot dolgozni a buszsofőröknek.
A rabszolgatörvény alkalmazásáról kérdezte volna a Volánbusz Zrt.-t a hrportal.hu, ám válasz helyett a társaság szóról szóra ugyanazt küldte el, mint amivel korábban a Magyar Posta is lerázta az érdeklődést:
"Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában".

Így nem derül ki, heti hat nap munkára kötelezik-e például a buszsofőröket, sem az, hogy számíthatnak-e béremelésre.
Korábban az MVM és a MÁV is azt közölte, az új szabályozás ellenére sem tervezik a túlórakeret megemelését.
Szerző

Andy Vajna díszpolgár lett

Publikálás dátuma
2019.01.30. 14:16

Fotó: Népszava
A posztumusz kitüntetésről rendkívüli zárt ülésen döntött a kisvárdai önkormányzat testülete.
Kisvárda önkormányzatának képviselő-testülete Kisvárda Város Díszpolgára posztumusz kitüntető címet adományozott Andy Vajnának – értesült a FrissMédia. A portál az előterjesztőktől megtudta, hogy a díszpolgári cím adományozása már korábban felmerült, idén nyáron akarták benyújtani a képviselő-testülethez az erről szóló előterjesztést. Andy Vajna halála miatt azonban erre már most sor került, és az immár posztumusz kitüntetésről rendkívüli zárt ülésen 29-én döntött is a testület, egyhangú szavazással. Andy Vajna 1944-ben született Budapesten, anyai, anyai nagyszülői ágon kötődik Kisvárdához, gyermekkorában sokat járt itt a rokonoknál.

Mégsem a művészparcellába kerül Andy Vajna

A Blikk szerdán azt írta, hogy megkezdődtek Andy Vajna temetésének előkészületei a Fiumei Úti Sírkertben. Úgy tudják, kormányzati közbenjárásra megnyílt a 19-es parcella, amely nemcsak előkelőbb, hanem zárt körű búcsúztatás rendezésére is alkalmasabb. A cikk szerint csütörtökön a temető nem zár be, csak a 19-es parcellát kerítik el, illetve biztosítják őrökkel.

Szerző