Polt Péter tisztességesen fizet feleségének

Publikálás dátuma
2019.02.01. 09:44

Fotó: Népszava
A legfőbb ügyész vitorlás kishajója idén is megvan, oktatóként pedig egyre többet keres.
Amíg tavaly még 9,2 millió forinttal tartoztott a feleségének, ötmilliót sikerült törlesztenie, így Polt-Palásthy Mariannának már csak 4,4 milliót kell várnia Polt Pétertől, írja a legfőbb ügyész vagyonnyilatkozatáról a 168óra.hu.
Polt egy év alatt látszólag alig-alig profitált pozíciójából, vagyonnyilatkozata szinte szóról-szóra megegyezik a tavalyival. Továbbra is felerészben tulajdonosa egy pasaréti háznak, egy balatonfüredi üdülőnek, valamint egy hétvégi háznak, egy pincének és egy szántónak. Ugyanaz az Opel Mokka van a nevén, bár a hivatali Volkswagen Touareget használja, továbbá van egy vitorlás kishajója is.
Egyre többet keres viszont oktatóként Polt: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől havi 390 ezer helyett már 624 ezer forintot kap. A jogi szövegek kiadásával is foglalkozó Wolters Kluwer Kft.-től egymilliós jogdíjat kapott tavaly. Legfőbb ügyészként kapott milliós fizetése pedig havi nagyjából százezerrel nőtt.
Szerző

Kihallgatta egy tévéstáb Merkel csevegését - hát, faék egyszerűségű az olasz belpolitika

Publikálás dátuma
2019.02.01. 09:13

Fotó: John Thys / AFP
A lényeg: egy mindenki ellen.
Kihallgatta és közzétette Angela Merkel és Giuseppe Conte láthatóan privát beszélgetését az olasz La7 csatorna tévéstábja a davosi világgazdasági fórumon, írja a hvg.hu. Emlékeztetőül: Giuseppe Conte az időnként egymással civakodó olasz kormánykoalíció, a populista Öt Csillag Mozgalom és a rendpárti Északi Liga közös miniszterelnöke. A két párt vezetője, Luigi Di Maio és Matteo Salvini a helyettesei, de a belügyminiszteri posztot is betöltő Salvini lényegében miniszterelnökként viselkedik. Conte a felvételen azt magyarázza Merkelnek, hogy az Öt Csillag most nagy kínban van, mivel a közvélemény-kutatásokban visszazuhantak 26-27 százalékra, miközben Salvini 35-36 százalékon áll, és az egész migrációs témát leuralja, Di Maióék meg keresik, hogy milyen témákhoz nyúlhatnának, ami nem migráció. Amikor Merkel felteszi a kérdést, hogy az Öt Csillag mégis mire fókuszál a kampányban, Conte azt feleli: "sokan a pártban azt mondják, hogy Németország a barátunk, tehát Franciaország ellen kell kampányolnunk". Merkel megjegyezi, hogy egy kicsit leegyszerűsítő megközelítés ez így, és visszakérdez: szóval akkor Di Maio a franciák ellen van, Salvini meg Németország és Franciaország ellen? Conte válasza egyszerű: "Salvini mindenki ellen van"
Szerző
Frissítve: 2019.02.01. 11:20

Szijjártó nem adta vissza szüleinek a 30 milliót

Publikálás dátuma
2019.02.01. 09:09

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Erre elég az 1,7 milliós fizetés: autója nincs a külügyminiszternek, de bankban már 8 milliót tart.
Szijjártó Péter értékpapírokban 1,8 millió forintot tart, biztosítási eszközalapokban pedig 734 ezer forintot. A külügyminiszter továbbra sem kezdett vállalkozásba, és egyéb ingóságról, például autóról, vagy fontos bevételről sem tett említést. Ám mint az index.hu kiszúrta, miközben a bankszámláját – vélhetően az 1,7 milliós miniszteri javadalmazás jóvoltából – az év végére sikerült 8 millió fölé tornásznia.
A szüleinek továbbra sem törlesztett egy fillért sem, a friss nyilatkozat szerint még mindig 30 milliós feléjük a tartozása.
Pedig időközben kiderült, hogy a magyar diplomácia vezetőjének felesége egy iskola-előkészítő óvoda létrehozásában közreműködött, a hirdetés alapján pedig egy 125 millió forint értékű ingatlant vásárolt meg másodmagával. Persze a hivatalos közlés szerint ezt a vásárolást is a Szijjártó-szülők támogatták, így aztán a külgazdasági és külügyminiszternek ezzel sem kell elszámolnia a nyilvánosság előtt.
Szerző