Németh Szilárd figyel az öngondoskodásra

Publikálás dátuma
2019.02.01. 09:56

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Havonta fizet a lakáskasszába. Egyébként még mindig csak háromnegyednyi háza van a honvédelmi államtitkárnak, és az is két részletben.
Németh Szilárd vagyoni helyzete nem sokat változott, továbbra is három csepeli ingatlan rész-, illetve egyedüli tulajdonosa, írja vagyonnyilatkozata alapján a 24.hu: a Fidesz alelnöke két háznak és egy gyümölcsösnek örülhet. Autója nincs. Honvédelmi államtitkárként 1,3 milliót keres havonta.
A politikus negyedévente nyugdíjkötvénybe 162 ezer forintot, biztosításra pedig 125 ezer forintot fizet be. A tavalyi 3,3 millióról 5,4 millió forintra gyarapította megtakarítását, a Fidesz által sokat szidott lakáskasszába pedig havi 20 ezer forintot fizet be. Hitelkártya-tartozása 600 ezerről 272 ezerre csökkent.
Szerző
Frissítve: 2019.02.01. 14:13

Otthagyja a rendőrséget Komló felmentett kapitánya, akiről "Soros-vádat" rebesgetnek

Publikálás dátuma
2019.02.01. 09:47
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Váczi Istvánt sokan biztatják, hogy induljon el független polgármester-jelöltként az önkormányzati választásokon.
 Nem fogadta el a számára felkínált kiemelt főnyomozói beosztást Váczi István, Komló volt rendőrkapitánya. Min arról írtunk, Váczi 1993 óta rendőr, és 13 éven át vezette a komlói kapitányságot. Munkájával elégedettek voltak a 23 ezer lelkes városban, a kapitányság mutatói mindig az átlag felett voltak. Ezért némiképp meglepő volt, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság januárban megbízott új vezetője, Gulyás Zsolt január 23-ai hatállyal visszavonta Váczi kapitányi kinevezését. A döntést Gulyás nem indokolta, a főkapitányság és Váczi nem nyilatkozott az ügyben. A helybéliek azóta is azt feltételezik, hogy az ezredesnek azért kellett távoznia posztjáról, mert az általa vezetett darts klub drogprevenciós foglalkozásokat tartott a fiatalok körében, s ehhez 2018-ban 1,9 millió forint támogatást kaptak a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványtól. Úgy tűnik a politikai hatalom nem viselte jól, hogy az eredményes bűnmegelőzési akció részben a kormány által folyamatosan támadott Soros György alapítványának köszönhető. Arról, hogy a pécsi kapitányság főnyomozói állását Váczi nem fogadta el, és távozik a rendőrségtől, a 49 esztendős ezredes a facebookon keresztül tájékoztatta ismerőseit. Váczi István megköszönte mindazok segítségét, akiknek szerepe volt abban, hogy a komlói kapitányság el tudta látni közbiztonsági feladatait a gondjaira bízott 62 településen. Az ezredes szembesült azzal, hogy felmentésének okát találgatások övezik, ám - mint azt írta - a felvetődő kérdésekre nem válaszolhat, mivel azt a jogszabályok tiltják. Váczi megköszönte, hogy sok bíztató üzenetet és bátorító szót kapott, az pedig külön meglepetés volt számára, hogy ismerősök és ismeretlenek arra ösztönzik, induljon el az őszi önkormányzati választáson Komló független polgármesterjelöltjeként. Váczi István erre ekképp reagált: „ azt gondolom, hogy amíg a saját dolgaimat nem rendeztem el, addig nem vállalhatok felelősséget egy egész városért.” Amúgy a dél-dunántúli térségben már volt arra példa, hogy egy város korábbi rendőrkapitánya az önkormányzati választáson fölényesen legyőzte a biztos esélyesnek látszó kormánypárti polgármestert. Siófokon történt ez 2014-ben, ahol Lengyel Róbert függetlenként győzte le a várost 20 éve irányító Balázs Árpádot.
Szerző
Frissítve: 2019.02.01. 09:56

Polt Péter tisztességesen fizet feleségének

Publikálás dátuma
2019.02.01. 09:44

Fotó: Népszava
A legfőbb ügyész vitorlás kishajója idén is megvan, oktatóként pedig egyre többet keres.
Amíg tavaly még 9,2 millió forinttal tartoztott a feleségének, ötmilliót sikerült törlesztenie, így Polt-Palásthy Mariannának már csak 4,4 milliót kell várnia Polt Pétertől, írja a legfőbb ügyész vagyonnyilatkozatáról a 168óra.hu.
Polt egy év alatt látszólag alig-alig profitált pozíciójából, vagyonnyilatkozata szinte szóról-szóra megegyezik a tavalyival. Továbbra is felerészben tulajdonosa egy pasaréti háznak, egy balatonfüredi üdülőnek, valamint egy hétvégi háznak, egy pincének és egy szántónak. Ugyanaz az Opel Mokka van a nevén, bár a hivatali Volkswagen Touareget használja, továbbá van egy vitorlás kishajója is.
Egyre többet keres viszont oktatóként Polt: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől havi 390 ezer helyett már 624 ezer forintot kap. A jogi szövegek kiadásával is foglalkozó Wolters Kluwer Kft.-től egymilliós jogdíjat kapott tavaly. Legfőbb ügyészként kapott milliós fizetése pedig havi nagyjából százezerrel nőtt.
Szerző