Nem támogatta a néppárti alelnök jelentését a Fidesz - naná, hiszen uniós pénzről szólt

Publikálás dátuma
2019.02.01. 10:31

Fotó: Mathieu Cugnot / Európai Parlament
Elsöprő többséggel fogadta el az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése tegnap a kereszténydemokrata néppárti frakció egyik alelnöke által készített Marinescu-jelentést. A dokumentum az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelméről és a csalások megelőzéséről szól, így sürgeti a közös Európai Ügyészség felállítását, szigorú fellépést követel az unió költségvetését érintő csalások ellen, és átláthatóbbá akarja tenni a közbeszerzések rendszerét. Az európai néppárt tagjai közül egyedül a Fidesz képviselői tartózkodtak a voksolásnál, azaz nem pártolták a jelentés elfogadását. (Egyedüli kivétel Járóka Lívia volt, aki támogatta a dokumentumot; a rangidős Szájer József pedig – ahogy a rázós ügyekben mindig nagy bátran szokta – ezúttal sem nyomott gombot.) Aligha meglepő a fideszesek viselkedése, hiszen a legfrissebb jelentések szerint Magyarország az utóbbi hét évben az Európai Unió egyik legkorruptabb országa lett. "Miközben az Orbán-kormány uniós közpénzből folytat Európa-ellenes gyűlöletkampányt, addig az európai forrásokból saját üzleti és családi vállalkozásaikat hizlalják. Az ország érdekét ezzel szemben az szolgálná, ha haladéktalanul csatlakoznánk az Európai Ügyészség intézményéhez, és ha kivizsgálnánk az elmúlt évek súlyos visszaéléseit és az uniós források gerinctelen ellopását" - kommentált Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője szerint a májusi EP-választáson a korrupcióról is ítéletet mondhatnak az emberek.
Szerző

Semjén egy ajándék vadászatról sem nyilatkozott

Publikálás dátuma
2019.02.01. 10:15

Fotó: Népszava
Tartozik viszont másfél millióval valaki a KDNP elnökének.
Semjén Zsolt fizetése tavaly június óta megugrott 531 ezer forinttal, vagyis havi 1,6 millió forintot visz haza, írja a KDNP elnökének vagyonnyilatkozata nyomán a 444.hu. Vagyoni helyzete ezen túl nem sokat változott: még mindig van nála 4 millió forint készpénz, 1,5 millió a bankban, és valaki még mindig tartozik neki másfél millióval.
Az ajándékoknak fenntartott részt ugyanakkor teljesen üresen hagyta a politikus, akiről tavaly kiderült, rendszeresen fogad el sokmilliós vadászutakat.
Szerző

Németh Szilárd figyel az öngondoskodásra

Publikálás dátuma
2019.02.01. 09:56

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Havonta fizet a lakáskasszába. Egyébként még mindig csak háromnegyednyi háza van a honvédelmi államtitkárnak, és az is két részletben.
Németh Szilárd vagyoni helyzete nem sokat változott, továbbra is három csepeli ingatlan rész-, illetve egyedüli tulajdonosa, írja vagyonnyilatkozata alapján a 24.hu: a Fidesz alelnöke két háznak és egy gyümölcsösnek örülhet. Autója nincs. Honvédelmi államtitkárként 1,3 milliót keres havonta.
A politikus negyedévente nyugdíjkötvénybe 162 ezer forintot, biztosításra pedig 125 ezer forintot fizet be. A tavalyi 3,3 millióról 5,4 millió forintra gyarapította megtakarítását, a Fidesz által sokat szidott lakáskasszába pedig havi 20 ezer forintot fizet be. Hitelkártya-tartozása 600 ezerről 272 ezerre csökkent.
Szerző
Frissítve: 2019.02.01. 14:13