Összes jövő szerdai járatát törölte a sztrájk miatt a Brussels Airlines

Publikálás dátuma
2019.02.08. 19:57
Illusztráció
Fotó: BENOIT DOPPAGNE / BELGA MAG / BELGA / AFP
Az érintett, több mint 16 ezer utas átfoglalhat egy másik dátumra vagy visszatérítést is kérhet.
Törölte összes jövő szerdai járatát a Brussels Airlines belga nemzeti légitársaság az akkorra meghirdetett országos sztrájk miatt – jelentette be csütörtökön a vállalat. A helyi napilapok arról számoltak be, hogy a 222 járat törlése által érintett több mint 16 ezer utas átfoglalhat másik dátumra vagy visszatérítést is kérhet. A TUIfly légitársaság eközben bejelentette, hogy átszervezte 36 aznapi brüsszeli járatát franciaországi és hollandiai repülőterekre, ahonnan buszokkal fogják a belga fővárosba szállítani az ezt igénylő utasokat. A legnagyobb belga szakszervezetek által bejelentett munkabeszüntetés más szektorokra is kiterjed február 13-án, egyebek mellett a közhivatalokra, a rendőrségre, a kórházakra, a tömegközlekedésre és a postára is. Sajtóhírek szerint a tiltakozók béremelést, jobb munkakörülményeket, magasabb jövőbeli nyugdíjakat követelnek. Charles Michel belga miniszterelnök pénteken tárgyalásra szólította fel a szakszervezeti vezetőket.
Szerző

Rekord: 44 elnökjelöltet regisztrált az ukrán választási bizottság

Publikálás dátuma
2019.02.08. 19:45

Fotó: STR / NURPHOTO / AFP
A korrupció elleni küzdelemben illetékes állami ügynökség 43 jelölt vagyonnyilatkozatában talált valamilyen pótolandó hiányosságot.
Minden idők legtöbb indulóját, 44 jelöltet regisztrált a március 31-i elnökválasztásra az ukrán központi választási bizottság – írja az MTI az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója alapján. A testület pénteki ülésén tett erről jelentést, miután hivatalosan lezárta a jelöltek regisztrálását. Összesen 94-en nyújtották be a kérelmüket, míg az előző elnökválasztáskor, 2014-ben csak 53-an kérték regisztrálásukat elnökjelöltként. Idén ötven pályázó jelölti regisztrálását utasították el. Tetyana Szlipacsuk, a központi választási bizottság elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy zömében – 47 esetben – a letétbe helyezendő 2,5 millió hrivnya (mintegy 25,8 millió forint) hiánya miatt utasította el a testület a jelölt regisztrálását. Elmondta még, hogy a regisztrált 44 jelölt közül 43 vagyonnyilatkozatában talált valamilyen pótolandó hiányosságot a korrupció elleni küzdelemben illetékes állami ügynökség. Megjegyezte, hogy egy másik rekordot is felállítottak idén: már most 138 civil szervezetet regisztrált a bizottság hivatalos választási megfigyelőként az elnökválasztásokra, míg 2014-ben ezeknek a szervezeteknek a száma mindösszesen tíz volt. A 44 hivatalos elnökjelölt közül 40 férfi és négy nő, átlagéletkoruk 50 év. Tizenhatan közülük jelenleg parlamenti képviselők. Húsz jelölt indul függetlenként és 24 valamely párt jelöltjeként. Egyébként Petro Porosenko ukrán elnök is független jelöltként indul úja az államfői posztért.

A komikusból lett elnökjelölt a legnépszerűbb

A legfrissebb, a héten publikált – négy közvélemény-kutató intézet, a Rejting, a Jaremenko, az Info Szapiensz és a Szocialnij Monitoring által közösen végzett – felmérés eredménye szerint jelenleg a népszerűségi lista első helyén Volodimir Zelenszkij humorista, színész áll, akire a biztos választók 21,9 százaléka készül szavazni. Második Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) párt jelöltje 19,2 százalékkal, harmadik Porosenko hivatalban lévő elnök 14,8, negyedik Jurij Bojko volt Janukovics-párti politikus 10,4, ötödik Anatolij Hricenko volt védelmi miniszter 8,4 és hatodik Oleh Ljasko, a Radikális Párt vezetője 6,5 százalékkal.

Szerző

Álügyvédtől szerezhette papírjait a bukaresti álorvos

Publikálás dátuma
2019.02.08. 15:53
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hogy az országban kiépült egy hivatalos dokumentumok hamisítására szakosodott hálózat, arról még novemberben szólt a román rendőr-főfelügyelőség az ügyvédi kamaráknak.
A Román Ügyvédi Kamarák Országos Szövetségének (UNBR) tájékoztatása szerint nem szerepel az ügyvédi kamara névsorában annak az ügyvédnek a neve, aki beszerezhette a munkájához szükséges papírokat Matteo Politi számára - írja a Transindex.ro.
Az olasz álorvosnak, aki engedély nélkül dolgozott öt romániai klinikán a bukaresti közegészségügyi igazgatóság adott orvosi bélyegzőt.

Politi azt állította, hogy Romániába érkezésekor felkeresett egy ügyvédet, akinek átadta az "eredeti" iratait, majd az ügyvéd egy jelentős összegért cserébe el tudta intézni számára, hogy honosítsák azokat. Elmondása szerint az ügyvédje biztosította őt arról, hogy rendelkezik minden szükséges irattal ahhoz, hogy Romániában praktizáljon. A férfi még letartóztatásakor is ragaszkodott ahhoz, hogy valódi orvos, holott szélhámosságai miatt már Olaszországban is elítélték, bukaresti ténykedésének pedig üszkösödő mellbimbók őrzik nem múló emlékét.
Monica Cercelescu az UNBR kommunikációs igazgatója azt állítja, hogy a Politi által megnevezett ügyvéd neve nem szerepel a román ügyvédi kamara névsorában, amiből az következik, hogy az illető személy nem is ügyvéd. Az Europa FM beszámolója szerint az Országos Rendőr-főfelügyelőség még novemberben tájékoztatta az ügyvédi kamarák országos szövetségét arról, hogy az országban kiépült egy hálózat, amely hivatalos dokumentumok hamisítására szakosodott, és amelyben olyan "ügyvédek" tevékenykednek, akik nem tagjai a kamarának.
Szerző
Témák
álorvos Románia
Frissítve: 2019.02.08. 15:55