Előfizetés

Orbán évértékelőjének helyszínét fekete lepelbe tekerték, senki sem láthatja az érkezőket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.10. 11:55

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
A budai Várkert környékét hosszú kerítéssel vették körbe, a kerítést pedig szövettel takarták le az éjjel.
Kerítést építettek éjszaka a budapesti Várkert Bazár köré, ahol Orbán Viktor az évértékelő beszédét fogja elmondani, derül ki az Oláh Lajos DK-s képviselő közösségi oldalára felkerült képekből. A Nyugatifeny.hu képein az látszik, hogy
gyakorlatilag az egész környéket kilométer-hosszú kerítéssel zárták körbe, a kerítést pedig fekete szövettel takarták be.

A Bazár bejárata előtt több sorban buszokat helyeztek el, ezeket a korábbi években arra használták, hogy teljesen eltakarják a kíváncsi szemek elől a ki-be járkáló fideszeseket.
A jelek szerint a villamos járni fog, autóval viszont már most nem lehet keresztülhajtani az Ybl Miklós téren.

Veszélyes és egészségtelen a levegő több városban

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.10. 11:46
Korábbi felvétel. MTI Fotó: Mohai Balázs
Tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség Magyarországon - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.
Veszélyes a levegő minősége Putnokon; Dunaújváros, Miskolc és Sajószentpéter levegőjét egészségtelennek minősítették a levegőhigiénés index alapján. Tíz helyen kifogásolt a levegőminőség, Budapesten, Egerben, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon és Várpalotán. A népegészségügyi központ a Putnokon és annak térségében nem javasolja a szabadban történő hosszas tartózkodást. Veszélyes és egészségtelen levegőminőség esetén már az egészséges embereknél is légúti tünetek (például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), illetve szemirritáció jelentkezhet. A légszennyezettség hosszú távon elsősorban szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet, azonban a légzőrendszer krónikus megbetegedéseiben is szerepe van - hangsúlyozták. Külön kiemelték azt is, hogy a légszennyezettség csökkentésében fontos szerepe van a lakosságnak. További információ található a Fűts okosan! kampány honlapján (www.futsokosankampany.hu). 

A köd miatt nem jár a Libegő

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.10. 11:31

Fotó: Németh András Péter
Nem jár a Libegő - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap délelőtt a Facebook-oldalán.
tájékoztatás szerint a köd miatt nem használhatják az utasok a Zugliget és a János-hegy között közlekedő Libegőt.