Nem tudni, miért pusztulnak a hattyúk Hódmezővásárhelyen

Publikálás dátuma
2019.02.11. 15:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shuttestock
Újabb madarak tetemeit találták meg a téglagyári tanösvénynél. A hatóságok vizsgálják az esetet.
További madarak teteme bukkant fel Hódmezővásárhelyen, a téglagyári tanösvénynél – írja a vasarhely24.com. A portál már korábban is beszámolt arról, hogy egy nagyobb hattyúcsapat jó pár példánya lelte eddig ismeretlen okból halálát a téglagyári kubikok mentén. A hatóságok, így a kormányhivatal is tud az esetről, a történteket vizsgálják. A környék egyébként kedvelt kirándulóhely.
Szerző

Jogerős: hazudott a közmédia Hadházyról és az apjáról

Publikálás dátuma
2019.02.11. 15:29

Fotó: Vajda József / Népszava
Helyreigazítást kell közölniük, és – a perköltségen kívül – 300-300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetniük.
A Fővárosi Törvényszék jogerősen kimondta, hogy a hirado.hu egyik nyíltan politikai célú (még a választások előtt közölt), a Hadházy család lejáratását célzó cikke hazugság volt, így egyrészt helyreigazítást kell közölniük, másrészt a perköltségen kívül 300-300 ezer forint sérelemdíjat fizetniük a politikusnak és édesapjának – írja a 444.hu. A portál összefoglalójából kiderül: a hirado.hu arról hazudott, hogy – Hadházy Ákos és Árpád földmutyiban érintettek, – strómanok nevére szerzett földeket hamis szerződésekkel Twickel György kezére juttatnak, – Hadházy Árpád az állami földekkel való trükközések egyik központi alakja Tolna megyében, – Hadházy Árpád kétes szerződéseket hagyott jóvá, – mindezt Hadházy Árpád a helyi agrárkamara elnöki tisztségét kihasználva végezte, – és Hadházy Ákos antikorrupciós tevékenysége csak a figyelem elterelésére szolgál az apja ügyeiről.
Szerző

Viharos szelet hoz a hidegfront

Publikálás dátuma
2019.02.11. 15:17

Fotó: Shutterstock
Tizennégy megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A hét második felében már kora tavaszias időnk lesz.
Ma hidegfront vonul át térségünk fölött, de kedden már szárazabb, egyre hidegebb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.  
Kedden felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, szórványosan záporral, hózáporral. Az északnyugati szél erős, többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 6 fok között valószínű. A fővárosra és PestBaranya, Bács-KiskunBorsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, FejérGyőr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, SomogySzabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél veszélye miatt. Az érintett területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
Forrás: OMSZ
Szerdán a Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, főként ott fordulhat elő kisebb eső, havas eső, máshol pedig változóan felhős idő valószínű. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.
Csütörtök reggelre a szélvédett helyeken köd, rétegfelhőzet képződhet, amely feloszlása után közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak. Északkeleten elszórtan fordulhat elő kisebb eső, havas eső, másutt elvétve lehet csapadék. Elsősorban a Dunántúlon megerősödhet az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.
Péntek reggelre is köd, rétegfelhőzet képződhet a szélvédett helyeke, mely néhol (főként északkeleten) csak lassan oszlik föl. Napközben változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. Az északi szél – főként a Dunántúlon – többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű, de északkeleten kissé hidegebb is lehet.
Szombaton kevés lesz a felhő, napos idő várható csapadék nélkül. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű. 
Vasárnap is kevés lesz a felhő, sok napsütés valószínű, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban párás tájakon (nagyobb eséllyel északkeleten) 5, 6 fok is lehet.
Szerző