60 millió forint értékű drogot próbált Magyarországra csempészni egy brazil nő

Publikálás dátuma
2019.02.13. 13:32

Fotó: police.hu
A 31 éves asszony a NAV-ellenőrzésen bukott meg Ferihegyen.
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves brazil állampolgárral szemben. Az asszony Brazíliából érkezett repülővel 2019. február 10-én az éjszakai órákban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai tételes vámvizsgálat alá vetették. Az ellenőrzés alkalmával a bőröndjében – négy takaró belsejébe rejtve – összesen 300 darab, bruttó 3210 gramm súlyú kokaingyanús fehér port tartalmazó óvszert találtak a NAV pénzügyőrei, majd a lefoglalt anyagot és a nőt átadták a rendőröknek - írja a police.hu.  Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag kokain, amely súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 60 millió forint. A rendőrök a brazil asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomásában elmondta, hogy pénzhiányba került Brazíliában és ezért vállalta el a bőrönd Magyarországra szállítását. A nőt a nyomozók kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2019. február 13-án elrendelt. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.
Szerző

Két nap alatt háromszor támadtak rá a 83 éves nénire

Publikálás dátuma
2019.02.13. 11:50
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A két tizenéves fiú többször bántalmazta az egyedül élő asszonyt pénzét követelve Nyíracsádon.
Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2019. február 12-én 10 óra körül arról, hogy 83 éves édesanyját két fiatal brutálisan bántalmazta és kirabolta nyíracsádi otthonában - írja honlapján a rendőrség. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került egy 13 és egy 14 éves fiatal. Az egyenruhások a nagycserkeszi és a nyíracsádi fiúkat rövid időn belül elfogták és a Vámospércsi Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A nyomozás adatai szerint a két fiatal először 2019. február 10-én ment be az idős nő otthonába, ahol ellökték, bántalmazták, majd lefogták és egy dezodorral a szemébe fújtak. Ezt követően a támadók átkutatták a házat és 10 000 Forintot zsákmányolva elmenekültek a helyszínről. Másnap délután 13 óra körül, valamint 15 óra körül is visszatértek a gyanúsítottak az idős nőhöz és ismételten bántalmazták, pénzt követeltek tőle, azonban miután a sértett nem tudott eleget tenni követelésüknek üres kézzel távoztak. A 83 éves egyedül élő nő csak ekkor mert szólni a lányának, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rablás és súlyos testi sértés bűntett, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a két fiatallal szemben.
Szerző

Fél évet pihenhet még a szívbetegsége miatt kiengedett M. Richárd

Publikálás dátuma
2019.02.13. 09:46

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Úgyis börtönbe kerülök majd - mondta a kigyúrt vállalkozó, akinek nyomkövetőt sem kellett viselnie, így hagyhatta el a bíróságot.
Hétfőn szabadlábra helyezték, ma már nyugodtan járhat-kelhet Pest megyében a Dózsa György úti gázolás egyik vádlottja. M. Richárdot nem meglepő módon, ismét szívbetegsége miatt engedték ki a rácsok mögül, a kecskeméti maffiaperből is ismert vállalkozó pedig gyorsan nyilatkozott is a Blikknek.
„Már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok, egy hónap múlva meg is operálnak” – kezdte M. Richárd. – „Nagyjából 5-6 hónap rehabilitáció jön utána”. Hozzátette: „Tudom jól, hogy az én esetemben nem lesz felfüggesztett, csak letöltendő börtönbüntetés. Amint vége a kezeléseknek, állok elébe a tárgyalásnak és az ítéletnek!”
Az ügyében nyilatkozó orvosszakértő ugyan kiemelte, hogy jelenleg M. Richárd nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegsége a következő hónapokban rosszabbodhat, és akár halálos szívritmus-zavarai is lehetnek. A műtét után pedig 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció jön. A szakértő szerint M. fiatal, ezért 2-3 hónapon belül felépülhet – ez azért jóval kevesebb idő, mint amit a férfi emlegetett rehabilitációs időszakként.
A balesetben meghalt M. Dávid családtagjai nem kívántak nyilatkozni bulvárlapnak. A 24.hu-nak M. Richárd szabadulása után viszont azt mondta az apa, hogy reméli, nem a szíve fáj, csak meg akar pattanni. Így legalább egy életen át üldözhetnék.
A két ember életét követelő baleset 2017 májusában a Dózsa György úton. Egy Citroën kanyarodni akart, amikor összeütközött egy egyenesen, nagyon gyorsan haladó Mercedesszel. A járművet M. Richárd vezette. Az ütközés után az egyik autó a közeli trolimegállóba csapódott. A szakértő megállapítása szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a Citroën vezetője nem vágja le a kanyart, illetve, ha M. Richárd nem hajt akkora sebességgel. Bár a Blikk nem teszi hozzá, M. Richárd ügyében számos olyan körülmény merült fel, ami minimum ellenszenvessé tette a közvélemény számára. Kiderült,  hogy a két ember halálában felelős gyanúsított: •a tragédia idején jogosítvány nélkül vezetett, a halálos baleset előtt kokaint fogyasztott; • a Dózsa György úti baleset után egy hónappal ismét jogosítvány nélkül vezetett; • a történtek után a Seychelle-szigeteken nyaralt más ügyben szintén gyanúsítottnak számító barátnőjével;      • évekkel korábban a kecskeméti maffiaper egyik vádlottjaként, afféle kisfőnökként ítélték el; • egy cég ügyvezető igazgatójaként bérli azt a helyet, ami korábban a Magyarországról alvilági módszerekkel elüldözött dj Karmatronic étterme volt;        • többször is megszegte a házi őrizet és bűnügyi felügyelet szabályait – orvosi vizsgálatok miatt ugyan elhagyhatta otthonát, de utána nem haza, hanem egy budai étterembe, illetve egy plázába ment; • a Dózsa György úti tragédia előtt is volt közlekedési incidense, melynek során megvert egy biciklist. Mindenek ellenére a bíróság mindig kesztyűs kézzel bánik az alvilági életben is ismert vállalkozóval, és sorozatos elszabálysértései után is indokoltnak  látják szabadlábon hagyását.
Szerző
Frissítve: 2019.02.13. 09:49