Teherautó és autó ütközött Budapesten négyen megsérültek

Publikálás dátuma
2019.02.16. 11:38
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Lelassult a forgalom az M5-ös autópálya fővárosi kivezető szakaszán, ahol baleset okoz fennakadását.
Összeütközött egy személyautó és egy teherautó szombat délelőtt tizenegy körül, az M5-os sztráda Budapestről kivezető oldalán, a 12-es és a 13-as kilométerszelvény között- tudatta a fővárosi katasztrófavédelem. 
A baleset a XX. kerületi Gubacsipuszta területén történt, a  tűzoltók a társhatóságokkal közösen dolgoznak a helyszínen – ott vannak a mentők is, akik négy embert láttak el a baleset után. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés alatt egy sávon halad a forgalom. 
Szerző

Közel egy kilogramm amfetamin volt a kocsiban

Publikálás dátuma
2019.02.16. 10:11

Fotó: Police.hu
Mintegy egy kilogramm kábítószert találtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei egy osztrák rendszámú autóban közúti ellenőrzés során.
rendőrség honlapján azt írták, szerdán az esti órákban Békásmegyeren állítottak meg egy autót, amelyben egy 29 éves budapesti nő és egy 28 éves szintén budapesti férfi ült. A rendőrök az autó átvizsgálásakor 25 gramm marihuánát és 862 gramm amfetamint találtak, a páros lakásán még 22-22 gramm amfetamin és marihuána, 16 bélyeg, valamint a kábítószerek adagolásához használt tasakok és mérlegek kerültek elő. A nyomozók a nőt és a férfit kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és indítványozták előzetes letartóztatásukat, amelyet az illetékes bíróság pénteken el is rendelt
Szerző

Bankot is rabolt már a hét lövéssel megállított túszejtő

Publikálás dátuma
2019.02.16. 09:48
Rendőrök, bűnügyi helyszínelők a 2019. február 15-i fogolyszökés utolsó állomásán
Fotó: police.hu
Lapértesülés szerint a férfi két éve egy kőbányai bankfiókot próbált kirabolni, de ez sem jött össze neki. A pénteki rendőrségi hajsza során összesen huszonötször lőttek rá, most is az intenzíven ápolják.
Új részleteket tudott meg a fővárosi fegyveres túszejtőről a Blikk: Információik szerint ő, SZ. Károly volt az a férfi, aki 2017-ben, miután megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókot, menekülni próbált, ám egy kisteherautó elgázolta. Sz. akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért. A hajszát megelőzően egy kisebb súlyú bűncselekmény miatt vitték zárkájából a bíróságra: 1 év 1 hónap börtönt kapott, garázdaság és rongálás miatt. Sz. azonban nem törődött bele a döntésbe: a tárgyalóteremben elvette az egyik őr fegyverét, túszul ejtette a törvényszék egyik biztonsági őrét, akit végül az épület előtt elengedett. Ámokfutása azonban itt nem ért véget. Megállított egy Nissant, aminek 63 éves sofőrjére szegezte a fegyvert, és arra kényszerítette, hogy hajtson el. 
A Nissan után a menekülő rab egy Mercedes sofőrjét is túszul akarta ejteni, aki azonban nem hagyta magát, dulakodni kezdett a támadóval - a szökevény így fedezék nélkül maradt. 

A rendőrök összesen 25 lövést adtak le a férfire, amiből hét el is találta. A 36 perces hajsza után válságos állapotban vitték kórházba, ahol sikerült stabilizálni állapotát; jelenleg is az intenzíven ápolják, írja a lap.

Mossák kezeiket

Az ügy kapcsán polémia kezdődött arról is, hogy kinek a felelőssége a fogolyszökés: a BVOP már pénteken jelezte, hogy a rab előállításával megbízott őr nem hibázott, az ügyben eljáró bíró rendelkezett úgy, hogy a fogvatartott kezéről a bilincset vegyék le, aki ezt kihasználva rátámadt a felügyelőre. A Fővárosi Törvényszék is hárította felelősséget: mint a hvg.hu írja, péntek esti közleményükben arra emlékeztettek, hogy egy vezetőbilincs továbbra is a rabon maradt, a kézbilincs leoldása után – annak megítélése, hogy a rab alacsony vagy magas biztonsági kockázatot jelent, nem a bíró dolga, és erre vonatkozó figyelmeztetést sem kaptak a büntetés-végrehajtástól.
Szerző