Kilencmillióért akart bitcoint venni, leütötték egy XIII. kerületi lépcsőházban (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.17 10:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bűncselekmény még 2017. decemberében történt, a nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.
A budapesti nyomozók befejezték annak a három férfinek az ügyét, akik együtt tervezték meg, hogy pénzváltás ürügyén kirabolnak egy férfit Angyalföldön – írja a police.hu. A 44 éves K. George társával, a 34 éves B. Tiborral még 2017. december 23-án, a főváros XIII. kerületében, egy Balzac utcai lépcsőházban találkozott a későbbi sértettel. Előzetesen K. George abban állapodott meg vele, hogy a pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át. A férfit K. George engedte be a lépcsőházba és kísérte fel a harmadik emeletre, ahol már várakozott B. Tibor, aki a férfit a lépcsőházban többször megütötte, majd egy késsel megfenyegette és elvette tőle a táskáját, amelyben közel kilencmillió forint volt. B. Tibor a férfi táskájával együtt kifutott a lépcsőházból, ahol a 41 éves R. Péter várta, majd egy bérelt autóval elmenekültek a helyszínről. A nyomozók azonosították K. George-ot, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. Végül 2017. december 27-én, az esti órákban a bűncselekménnyel összefüggésben kutatást tartottak egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították. Gyanúsított kihallgatásukat követően a nyomozók őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Személygépkocsinak ütközött, meghalt egy motoros a 10-es főúton

Publikálás dátuma
2019.03.19 21:32
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset Dorog és Tokodaltáró között történt kedd este. A motoros a kórházban halt bele sérüléseibe.
A kórházban belehalt sérüléseibe egy motoros, aki járművével személygépkocsinak ütközött a 10-es főúton, Dorog és Tokodaltáró között kedd este - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a helyszínelés jelenleg is tart, az érintett útszakaszon a forgalom félpályán halad.

Gozsdu: az összevert német menedzser egy muaj thai harcossal és egy nehézsúlyú bokszolóval együtt kötekedett

Publikálás dátuma
2019.03.19 16:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A topmenedzser és fiai beelőzték volna az utcán várakozó vendégek sorát, aztán meglökték az üzletvezetőt, a hely közleménye szerint ebből lett a baj.
Az egyik szórakozóhely biztonsági őrei agyba-főbe verték egy német autógyártó topmenedzserét és két fiát március elején a budapesti VII. kerületi bulinegyedben. Hogy pontosan hol történt az eset, eddig homályban volt, ám a Gozsdu társasház kedden közleményt adott ki a történtek kapcsán. Ebben azt írják:
"a hírekbe bekerült három fős társaság egyik tagja thai bokszoló, a másik bajnoki címért küzdő nehézsúlyú bokszoló. A társaság hosszú percekig agresszíven kötözködött az üzletvezető hölggyel és a helyzetet kezelő biztonsági szolgálattal."
Mint írják, az azóta rendőrkézre került biztonságiakat alkalmazó cég sajnálja a történteket, együttműködik a hatóságokkal, és belső vizsgálat után felfüggesztette az erőszakosan fellépő alkalmazottakat.
A Gozsdu úgy fogalmaz, maguk is nagyon sajnálják az erőszakos eseményeket, mely körülményeit a hétvégén kivizsgálták. Ennek lezárultával megállapítást közöltek:
  • a szórakozóhelyre bejutni próbáló vendégek közül a két fiú egyike nehézsúlyú magyar bajnoki döntőt vívó bokszoló, a másik muay thai harcos;
  • órákkal azután, hogy a szórakozóhelyen vacsoráztak, visszatérve ki akarták kerülni a bejutásra várók sorát;
  • társaság először az üzletvezető hölgyet hosszú percekig inzultálta majd egyikőjük meglökte, ekkor lépett közbe a biztonsági szolgálat;
  • "a jelenet végén alakult ki a sajnálatos konfliktus".
A Gozsdu udvarban heti szinten több tízezer vendég fordul meg, szabadkozik a közlemény. Az őrök alaphelyzetben tartózkodnak minden erőszakos beavatkozástól, de sajnos a vendégek viselkedése esetenként megkívánja a közbeavatkozást, "melynek természetesen nem lenne szabad erőszakba torkollni".

A biztonsági szolgálat profizmusának margójára

"A társasházzal szerződött biztonsági szolgálat képzett, engedéllyel rendelkező, tapasztalt őröket alkalmaz, akik az emberi reakciókat az adott helyzetben felmérik, majd a környezetben lévők és a saját testi épségük megóvását előtérbe helyezve cselekednek" - fogalmaz a Gozsdu közleménye. És valóban, azon a tavaly novemberben közzétett hangfelvételen is gyakorlott profizmussal felsorolt gumiszabályokra hivatkozva járnak el, amin egy roma jogvédő feljelentése szerint az hallható: származása miatt nem engedik őt és társaságát a Gozsdu udvar területére.
A Gozsdunak még csak nem is a tavalyi az első, rasszista kirekesztés gyanúját felvető esete. 2017-ben például fiatal lányok egy csoportja fordult az Egyenlő bánásmód Hatósághoz, akiket állításuk szerint azért nem engedtek át a biztonsági őrök az udvaron átvezető Madách Imre úton, mert roma származásúak.

Frissítve: 2019.03.19 16:10